BIVŠI IGRAČ PARTIZANA REŠIO DA PROGOVORI: "Bolno smo se razišli, nisam dugo pričao sa Duletom!"

Autor:

Sport

21.09.2024

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikoga od nas nije bila briga ko daje koševe, samo da igramo dobro - pourčuje Bertans.

BIVŠI IGRAČ PARTIZANA REŠIO DA PROGOVORI: "Bolno smo se razišli, nisam dugo pričao sa Duletom!"

Foto: Starsport

Iskusni letonski košarkaš Dejvis Bertans, koji je predstavljao Partizan od 2012. do 2014. godine, nedavno je potpisao trogodišnji ugovor sa Dubaijem i tim povodom se u razgovoru za Meridian Sport prisetio svojih dana provedenih u crno-belom dresu. 

Da nikada više, posle Partizana, nisam imao težak trening. Svaki je bio lak - rekao je Bertans i nastavio:

- Iskusio sam najtežeg trenera, najteže treninge i najteže utakmice za te godine. Posle toga je sve bilo lakše proći. To iskustvo je za mene bilo neverovatno. Posle je svaki igrač mentalno jak, neće pući posle jedne loše utakmice, posle jedne kritike, eventualne vike trenera - jasan je Letonac.

Foto: Starsport

Vuče lepe uspomene iz Partizana: Dejvis Bertans

Bertans je naglasio da je atmosfera u ekipi tada bila izuzetno jaka, ističući da ih je Vujošević uvek podsticao da igraju zajedno kao tim, bez obzira na individualne uspehe.

- To je bio Dule. Nikoga od nas nije bila briga ko daje koševe, samo da igramo dobro. Svaki tim u Evropi je znao da Partizan ništa neće slomiti, ni raspored, ni loši rezultati... To je razlog što smo skoro svi odmah posle Partizana bili ili na visokom nivou u Evroligu, ili imali duge karijere u NBA - naveo je nekadašnji košarkaš Partizana.

Iako su imali nesuglasica nakon rastanka, Bertans je istakao da mu je Duško Vujošević značajno pomogao u karijeri te da mu je zahvalan na svemu. 

- U to vreme je bilo malo bolno što smo se tako razišli. Dugo nisam razgovarao sa Duletom, barem tri godine. Ja sam otišao u San Antonio, on je imao probleme sa zdravljem - govorio je Bertans i dodao:

Foto: Starsport

Rastanak nije bio lep: Dule Vujošević i Dejvis Bertans

- Ali, kada je napustio klub, posle izvesnog vremena sam ga pozvao. Želeo sam da zna da mu ništa ne zameram, da je to prošlost, da sam mu zahvalan na svemu. Nismo se baš često čuli, ali jesmo. Kada je radio u Klužu, pozvao me i pitao za mišljenje za jednog letonskog igrača. Nismo bili bliski kao dok smo bili u Beogradu, ali je sve bilo prošlost - poručio je.

Na kraju krajeva, Bertans veruje da mu je Vujošević značajno pomogao u karijeri.

- Mnogo sam mu zahvalan. Koliko god je bilo teško, te godine u Partizanu su mi mnogo pomogle. Ljudi su pričali da sam zbog teških treninga doživeo i povredu kolena, ali niko ne može da zna da li bi se ionako to desilo. Kada pogledam karijeru – sjajna je! Došao sam do NBA, tamo igrao osam godina - kazao je on.

Na pitanje da li se seća nekog od svojih legendarnih trenutaka u dresu Partizana, Bertans je istakao utakmicu protiv Crvene zvezde 2013. godine. "Tajm-aut Radonjić", nasmejao se Bertans ponovivši reči komentatora utakmice igrane pre više od 11 godina.

- "Tajm-aut Radonjić", nasmejao se Bertans ponovivši reči komentatora utakmice igrane pre više od 11 godina. "Kako zaboravio? To je bilo neverovatno. Divne uspomene. Fantastična utakmica, u gostima. Sećam se i slike publike koja se hvata za glavu dok ja šutiram tu trojku - podvukao je Dejvis Bertans.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading