LAJOVIĆ ISPAO NA STARTU VIMBLDONA! BUGARIN GA IZBACIO, PA PORUČIO: Ne znam, nisam nikad pio alkohol!

Autor:

Sport

01.07.2024

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dimitrov ima 33 godine.

LAJOVIĆ ISPAO NA STARTU VIMBLDONA! BUGARIN GA IZBACIO, PA PORUČIO: Ne znam, nisam nikad pio alkohol!

Foto: starsport

Dušan Lajović završio je svoje učešće na Vimbldonu već na samom startu porazom od Grigora Dimitrova u tri seta - 6:3, 6:4, 7:5. Bugarin je demonstrirao izuzetnu formu, posebno u prva dva seta gde je dominirao servisom, ostvarujući čak 14 asova. Ovo je bio prvi meč na turniru i prva pobeda, čime je Dimitrov postao i prvi igrač koji je prošao u drugu rundu.
U prvom i drugom setu, Dimitrov je brzo stekao prednost zahvaljujući brejkovima na početku, uz izuzetnu igru na mreži. Njegovo izvanredno serviranje i sigurnost prilikom osvajanja poena na mreži bili su ključni faktori koji su mu omogućili da povede sa 2-0 u setovima.

Ipak, treći set doneo je nešto drugačiju dinamiku. Dimitrov je pokazao znakove slabosti, što je omogućilo Lajoviću da napravi brejk i pokuša da se vrati u meč. Međutim, Bugarin je uspeo da se vrati sa dva gema minusa, ispravi greške i preokrene rezultat u svoju korist.
Iako je Lajović imao još jednu priliku za brejk u poslednjem gemu, Dimitrov je pokazao iskustvo i zatvorio meč u stilu, overivši brejk i osiguravši svoje mesto u drugom kolu turnira.

Dimitrov je posle pobede dobio pitanje da li misli da je kao vino - što stariji to bolji, na šta je dao zanimljiv odgovor.

- Nikad nisam probao alkohol, pa ne znam, ali ako ti tako kažeš, ja ću to prihvatiti. U poslednje vreme često dobijam to pitanje. Samo želim da ispravim rekord. To nije slučajnost. Bio sam tamo ranije. Mnogo se truda ulaže, nikada ne znate kada biste mogli da požnjete svoj rad. Veoma sam zahvalan zbog toga gde se trenutno nalazim. Cenim svaki meč koji igram, bilo da pobeđujem ili gubim. Gubitak boli mnogo više nego što je to bilo pre 10 godina, tako da ne želim da izgubim. Borim se koliko mogu. Radim sve najbolje što mogu. Ne kajem se. Bilo da je 33, 35 ili 37, ko zna da li ću tada igrati. Ako još uvek uživam, više sam nego srećan što ću igrati za sebe, ali i za vas. Hvala vam puno što ste me podržavali tokom svih ovih godina - rekao je Dimitrov posle pobede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading