PRINCA HARIJA UDARILI PO DŽEPU, IZGUBIO SPOR VREDAN POLA MILIONA FUNTI! Kad bude ulazio u Veliku Britaniju, ubuduće će OVO morati da radi!

Autor:

Svet

28.03.2024

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo prošle godine princ Hari i njegova supruga Megan Markl platili su dva miliona funti za privatno obezbeđenje.

PRINCA HARIJA UDARILI PO DŽEPU, IZGUBIO SPOR VREDAN POLA MILIONA FUNTI! Kad bude ulazio u Veliku Britaniju, ubuduće će OVO morati da radi!

Foto: Shutterstock

Britanski princ Hari izgubio je sudski spor protiv Ministarstva unutrašnjih poslova, što znači da će morati da snosi troškove privatnog obezbeđenja tokom svojih poseta Velikoj Britaniji. Prema izveštaju Dejli mejla, ova pravna bitka koštala je poreske obveznike više od 500.000 funti.

Samo prošle godine princ Hari i njegova supruga Megan Markl platili su dva miliona funti za privatno obezbeđenje, prenosi 24sedam.

Princ Hari nastavlja da plaća privatno obezbeđenje

Konsultant za bezbednost Sajmon Morgan, koji je i bivši oficir za kraljevsku zaštitu, rekao je da princ Hari nema policijsku zaštitu ni u Velikoj Britaniji ni u SAD i da će nastaviti da plaća privatno obezbeđenje.


Vojvoda od Saseksa prošle godine je podneo tužbu protiv Ministarstva zbog ukidanja policijske zaštite, a izgubljena parnica koštala je građane Velike Britanije 500.000 funti. Morgan je dodao da postoje dokazi da je Hari počeo da uživa deo svoje stare kraljevske zaštite zahvaljujući kralju Čarlsu III.

Argumenti i odluka suda

Hari (39) tvrdi da je odluka Izvršnog komiteta Ministarstva unutrašnjih poslova za zaštitu prava i javnih ličnosti, poznatog kao Ravec, nepravedna i da je ugrozila bezbednost njega i njegove porodice, dok njegovi advokati smatraju da je bio "izdvojen" i tretiran manje povoljno od drugih VIP ličnosti.


Sa druge strane, Ministarstvo je navelo da Britanija ima "ograničene javne resurse" i da policijska zaštita treba da bude ograničena na one "koji deluju u interesu države kroz svoju javnu ulogu".

Sudija Višeg suda zaključio je da je odluka da se ukine njegova danonoćna policijska zaštita koju finansiraju poreski obveznici i da se umesto toga preispitaju njegove bezbednosne potrebe od slučaja do slučaja zakonita, i odbacio je njegov slučaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading