UKRAJINSKI GUR NE ŠALJE AMERIČKI HELIKOPTER NA ZADATKE! Crni jastreb im je NAJVEĆA briga, drhte na pomisao obaranja!

Autor:

Svet

28.03.2024

23:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je na helikopteru postavljen mitraljez, nije korišćen u borbenim misijama zbog nedostatka odgovarajućih zaštitnih sistema.

UKRAJINSKI GUR NE ŠALJE AMERIČKI HELIKOPTER NA ZADATKE! Crni jastreb im je NAJVEĆA briga, drhte na pomisao obaranja!

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@MinistriaeMbrojtjes

Glavna obaveštajna uprava (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine je u februaru prošle godine objavila vest da je stekla helikopter UH-60 "Black Hawk".

Prema dostupnim informacijama, helikopter je pre isporuke Ukrajini bio u upotrebi kod jedne strane kompanije, gde je korišćen skoro godinu dana isključivo za stvaranje propagandnog materijala.

Ovaj materijal obuhvata snimke video zapisa i izveštaje sa vežbi unutar linija fronta, gde je helikopter postao predmet interesovanja i fotografisanja, verovatno zbog svoje česte glorifikacije u holivudskim produkcijama, prenosi Alo.rs.


Helikopter bez borbenih misija

Iako je na helikopteru postavljen mitraljez, nije korišćen u borbenim misijama zbog nedostatka odgovarajućih zaštitnih sistema. Ova verzija helikoptera je ranjiva na gotovo sve vrste raketnih sistema, uključujući čak i one starije proizvodnje. Ova činjenica ukazuje na ograničenu upotrebu helikoptera u borbenim situacijama.

Sticanje još jednog "Black Hawk" helikoptera

Nedavno je saopšteno da je GUR stekla još jedan helikopter UH-60 "Black Hawk". Međutim, slično prvom, i ovaj primerek se uglavnom koristi za prezentacije na društvenim mrežama, a informacije o njegovoj potencijalnoj upotrebi u borbenim zadacima nisu dostupne.

Ove informacije ukazuju na specifičnu primenu "Black Hawk" helikoptera u Ukrajini i postavljaju pitanje o mogućem efikasnom korišćenju ovih letelica u vojnim operacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading