PREMINUO POZNATI GLUMAC: Važio je za velikog NEGATIVCA u Holuvudu!

Autor:

Zabava

20.02.2024

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragične vesti iz Holivuda!

PREMINUO POZNATI GLUMAC: Važio je za velikog NEGATIVCA u Holuvudu!

Foto: Pixabay

Preminula legenda NBA scene

Pol D'Amato, čuveni glumac koji je preminuo u 76. godini nakon teške borbe s retkom bolešću mozga, ostavio je dubok trag u svetu glume i filma. Rođen u Worcesteru, D'Amato je već sa 14 godina počeo da radi u pozorištu, a kasnije je pohađao koledž Emerson u Bostonu gde je igrao u hokejaškom timu i sticao iskustvo na sceni kroz različite kazališne predstave.

Jedna od njegovih najpoznatijih uloga bila je u filmu "Slap Shot" iz 1977. godine, gde se pojavio kao glavni negativac. Ova uloga je označila prekretnicu u njegovoj karijeri i postavila ga na mapu filmske industrije. Nakon toga, D'Amato je nastavio da ostvaruje zapažene uloge u filmovima poput "The Deadliest Season" (1977. TV film), "The Deer Hunter" (1978.), "Firepower" (1979.) i "Heaven's Gate".

Od 1980. godine, D'Amato je postao prepoznatljiv po svojim ulogama negativaca u raznim filmskim i pozorišnim ostvarenjima. Ovaj epitet, "najpoznatiji negativac Holivuda", s pravom je dobio zbog svoje izuzetne glumačke veštine i sposobnosti da utelovljuje različite kompleksne likove.

Iako nas je napustio nakon teške bolesti, Pol D'Amato će zauvek ostati upamćen po svojim izuzetnim doprinosima svetu glume i filma. Njegova strast prema glumi, talent i nezaboravne uloge ostaće deo nasleđa koje je ostavio iza sebe. Njegova hrabrost u borbi s bolešću i istrajnost inspirisaće mnoge i ostaviti dubok trag u sećanjima njegovih kolega i obožavalaca širom sveta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading