Skandal na relaciji Trstenik-Novi Pazar! Zaposleni u srednjoj školi i Domu zdravlja fingirali obuku i ispite, ovo su detalji!

Autor: Republika

Hronika

30.10.2019

09:53 >> 09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su tri osobe i podneli krivične prijave protiv dve osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Uhapšeni su P. S. (1974), odgovorno lice srednje Tehničke škole Trstenik, M. I. A. (1964), odgovorno lice Doma zdravlja u Novom Pazaru i I. D. (1974), zaposleni u Domu zdravlja Novi Pazar, dok su krivične prijave podnete protiv 65-godišnjeg i 43-godišnjeg muškarca.

Kako se sumnja P. S. i šezdesetpetogodišnji muškarac, bivši zaposleni u Visokoj tehničkoj mašinskoj školi strukovnih studija u Trsteniku, u periodu od septembra 2018. do juna 2019. godine, potpisivali su i overavali zapisnike o navodno položenim ispitima za "B" i "C" kategoriju kandidatima Saobraćajne škole Trstenik iako isti nisu ni prisustvovali ispitima.

Osumnjičeni M. I. A. , I. D, kao i 43-godišnji muškarac koji je zaposlen u Domu zdravlja Novi Pazar su, kako se sumnja, od maja 2018. do jula 2019. godine, sačinjavali zapisnike o polaganju ispita iz prve pomoći i izdavali potvrde o položenom ispitu iz prve pomoći za 200 kandidata u kojima su unosili neistinit sadržaj da je ispit održan i da su ga kandidati položili, iako kandidati nisu ni prisustvovali obuci i ispitu.

Osumnjičenima P. S, M. I. A. i I. D. je određen pritvor do 30 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading