Prijatelji se opraštaju od devojke (29) koju je odnela korona: Natalijin stih bio je: "Smej se smrti"!

Autor:

Hronika

22.04.2020

05:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija koronavirusa pokosila je mlad život i donela neizmernu tugu u živote svih onih koji su poznavali Obrenovčanku Nataliju Lazić (29). Devojka anđeoskog glasa preminula je u nedelju u Zemunskoj bolnici nakon što je opaki virus KOVID-19 pogoršao njeno inače teško stanje izazvano leukemijom.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Natalija Lazić

"Smej se smrti i umri od smeha", stihovi su čuvenog francuskog pesnika Žaka Prevera, uz koje se prijatelji i rodbina opraštaju od Natalije, profesorke francuskog jezika. Obožavala je Prevera i svoju struku, uz to, bila je i talentovana pevačica i glumica zaljubljena u umetnost.

- Natalija je uvek bila nasmejana, sa neodoljivom harizmom i spremna da pomogne. Ljude je osvajala osmehom i ne znam nikoga ko se s njom sporečkao, a kamoli posvađao. Ovo je veliki gubitak za sve nas, a najviše za njene roditelje, brata i sestru - rekao je za naš list sa ogromnom tugom u glasu jedan od njenih kolega iz obrenovačkog Centra za očuvanje tradicije i kulture.

Obožavala francuski, glumu, pevanje, igru

Natalija Lazić rođena je 11. januara 1991. godine u Beogradu, a detinjstvo i mladost provela je u Obrenovcu. Još kao dete izdvajala se talentom za muziku i jezike, pa je stihove omiljenog pesnika Žaka Prevera najradije govorila na francuskom. Diplomirala je francuski jezik i književnost na Filološkom fakultetu, ali je ljubav prema muzici odvela u umetničke vode. Sa 15 godina postala je član KUD Dragan Marković iz Zabrežja. Kao glumica i pevačica, učestvovala je u tri mjuzikla: "Tomi", „Mama mia" i "Kabare kod mame Godo", kao i u predstavi "Zakon velikih brojeva". Bila je član volonterske kampanje "Čini dobro". Od decembra 2015. postaje i deo pevačke grupe Đurđe.

Kao vokalni solista pevačke grupe Đurđe, poslednji nastup imala je 6. marta 2020. na svečanoj akademiji povodom jubilarnih 50 godina rada i postojanja TE "Nikola Tesla" u Obrenovcu. Kao da je slutila sopstvenu sudbinu, izabrala je da izvede tradicionalnu narodnu romansu "Karanfil se na put sprema".

- Sećam se da smo pokušali da je nagovorimo da odustane od ove pesme, čiji tužni stihovi pogađaju pravo u srce, ali je ona insistirala da je ipak otpeva. Kada je zapevala, svi u publici su zaplakali, a potom je usledio buran aplauz, kojim je ispraćena sa scene - ispričao je njen prijatelj i kolega.

Desetak dana kasnije lekari su ustanovi da Nataliji boluje od leukemije, pa je smeštena na Institutu za onkologiju u Beogradu, gde je 19. marta započela sa hemoterapijom. Nažalost, citostatici su joj oslabili organizam i imunosistem, pa je lako podlegla zarazi KOVID-19. Stavljena je na respirator, ali joj spasa nije bilo.

Za Srpski telegraf o Nataliji je govorila njena prijateljica:

- Bila je vredna i posvećena muzici, ljudi su je voleli i gde god smo putovali ili gostovali sa nekom predstavom, nju su uvek primećivali iako se stidljivo držala po strani. Plenila je najlepšim ljudskim osobinama i osmehom, koji ćemo zauvek pamtiti. Bila je izuzetno emotivna i tu stranu najlepše je izražavala kroz pesme. Nepravedno je da takav anđeo više ne bude sa nama.

Natalija je, inače, na takmičenju "Ja imam talenat" 2012. dogurala do polufinala. Na gitari je pratio prijatelj Petar Rašić, a pevala je francuske šansone.

Korona ubila rukometaša

Bivši rukometaš Vladimir Dimitrijević preminuo je u 62. godini u Nišu od posledica koronavirusa, saopštio je Rukometni savez Srbije. Rođen je 29. januara 1959. godine u Jagodini, gde je počeo da trenira rukomet sa 13 godina. Bio je jedan od najzaslužnijih za ulazak Jagodine iz prve srpske u međurepubličku ligu (Srbija - Crna Gora). Zahvaljujući odličnoj igri, dobija ponudu niškog Železničara, koji je u to vreme sa klupe vodio legenda Zoran Tuta Živković. Brzo se izborio za mesto u prvom timu, a 1985. sa Željom osvojio Kup Jugoslavije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading