ŽELJKO OBRADOVIĆ NIKAD KRAĆI: Igrali su bolje, zaslužili su pobedu!

Autor: M. M.

Sport

14.03.2024

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana nezadovoljan nakon poraza od Barselone 94:76

ŽELJKO OBRADOVIĆ NIKAD KRAĆI: Igrali su bolje, zaslužili su pobedu!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana poraženi su od Barselone u gostima sa 94:76.

Trener crno-belih bio je kratak nakon meča 29. kola Evrolige.

- Igrali su bolje, zaslužili su pobedu - rekao je Željko Obradović.

Pokazali su zube izabranici Željka Obradovića od starta meča, otvorili su utakmicu serijom 6:0, a posebno je bio raspoložen Aleksa Avramović. Igralo se otvoreno, sa puno poena iz trancizije, a crno-beli sun preko Ledeja i Avramovića održavali prednost.

Barselona se sredinom prve deonice konsolidovala, napali su Partizan na niskom postu preko Veselog i Ernangomeza, a odbrana crno belih je popustila te su u prvih 10 minuta primili 29 poena.

Druga četvrtina je donela veliku borbu, Avramović je pogađao, ali je Barselona preko Laprovitole i Kalinića održavala prednost.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 51:48 za domaćine, a očekivalo se da će u nastavku biti velika borba.

Razigrala se Barselona u drugom poluvremenu, četiri trojke u trećoj deonici, Laprovitola, Rubio i Kalinić su terorisali Partizan, ali su crno-beli odogovorili preko Ledeja.

Serija 6:0 Amerikanca je vratila nadu crno-belima koji su u jednom trenutku7 pršli na 6 poena zaostatka.

Poslednja deonica donela je raspad igre Partizana. Loša rešenja u napadu, samo osam postignutih poena, premalo da se pobedi druga ekipa Evrolige na gostujućem terenu.

Kod pobednika 17 poena Laprovitole, 15 Ernangomeza, 13 Jokubaitisa i 12 Parkera.

Za Partizan 27 poena fantastičnog Alekse Avramovića, 16 je dodao Ledej koji je bio jedini dvocifreni uz plejmejkera crno-belih.

Partizan je ovim porazom dodatno otežao sebi borbu za plej-in. Tim iz Humske je na skoru 13-16 i nalazi se na desetom mestu Evrolige. Na ruku im ide ubedljiv poraz Valensije u Istanbulu od Fenerbahčea 118:88. Upravo tim iz Španije će biti glavni konkurent "parnom valjku" za doigravanje. Barselona je zabeležila pobedu broj 20 i sa devet poraza zauzima drugo mesto elitnog takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading