NOVAK RUŠI SVE PRED SOBOM! Đoković u Indijan Velsu OBARA još dva REKORDA! Federer u SUZAMA!

Autor:

Sport

05.03.2024

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser u istoriji ima priliku da još više pomeri granice.

NOVAK RUŠI SVE PRED SOBOM! Đoković u Indijan Velsu OBARA još dva REKORDA! Federer u SUZAMA!

Foto: Tanjug/AP

Posle petogodišnje pauze i odsustva sa Indijan Velsa, najbolji teniser u istoriji ovog sporta Novak Đoković vraća se na mesto uspeha.

Osvajač pet pehara na prvom mastersu u sezoni imaće priliku da i šesti put podigne trofej u "kalifornijskoj pustinji", a na tom putu prvi će mu stajati verovatno Aleksandar Vukić, o kome smo već pisali.

Nole je imao sreće na žrebu, jer će nakon "odmaranja" u prvoj rundi, naredna biti "zagrevanje" protiv rivala sa kojim se nikada nije sastajao u karijeri, dok pre polufinala ne može da igra ni sa Danilom Medvedevim iz Rusije. U njegovom "kosturu" nisu: veliki dužnik Janik Siner, najveći rival u borbi za tron ATP liste, Španac Karlos Alkaraz, kao ni uvek neugodni Nemac Aleksander Zverev.

 

 

I pored toga, međutim, Đokoviću će biti teško da se domogne šeste titule u Indijan Velsu, kojom bi oborio još jedan rekord. Naime, on i legendarni penzionisani Švajcarac Rodžer Federer imaju po pet trofeja sa prvog Mastersa u sezoni, tako da bi se Novak novom titulom zaseo samostalno na čelo liste najuspešnijih.

Istovremeno, Srbinu se ukazala šansa da postane i najstariji šampion u "kalifornijskoj pustinji". Trenutno i to zvanje pripada Federeru, koji je titulu poslednji put osvojio sa 35 godina, sedam meseci i 11 dana. Danas, Đoković ima 36 godina, dok rođendan slavi 22. maja.

Novak bi na turneji u SAD mogao da popravi i procenat pobeda (84,75% na turniru), kao i broj ukupnih trijumfa (skor 50-9, dok Federer ima 79, ali iz mnogo više mečeva).

Podsetimo da prvi reket sveta u Indijan Velsu juri i svoju 41. Masters titulu, na turniru koji zvanično počinje 6. marta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading