ALKARAZ ODBRANIO TITULU U INDIJAN VELSU! Španac opet KOBAN za Rusa! (VIDEO)

Autor:

Sport

18.03.2024

00:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Karlos Alkaraz pobedio je u finalu Mastersa u "kalifornijskoj pustinji" Danila Medvedeva rezultatom 2:0 (po setovima 7:6, 6:1).

ALKARAZ ODBRANIO TITULU U INDIJAN VELSU! Španac opet KOBAN za Rusa! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

"Karlitos" je u veoma zanimljivom meču (ali samo u prvom setu) dokazao da je sjajan kada dođe na nezvanični "peti Grend slem", što mu je ujedno bila i peta titula iz masters serije u karijeri.

Meč je počeo bolje Danil Medvedev koji je napravio brejk i poveo sa 3:0, ali je Španac uspeo brzo da se vrati i meč uvede u taj-brejk.

Tu je presudila jedna lopta, kada je Danil promašio forhnd na rezultatu 6:5 što je donelo Karlosu Alkarazu osvajanje prvog seta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Medvedev je ponovo poražen u finalu Indijan Velsa od istog rivala

Iako je Medvedev u prvom setu finala vodio 3:0, Alkaraz je uzvratio, izborio taj-brejk i u njemu najavio kako će i ovo finale biti završeno. Drugi trijumf u "pustinji" Španac je proslavio visoko podignutim rukama i povikom "Vamos", da dobro čuje ceo stadion.

U drugom je na terenu postojao samo jedan igrač,a Španac je sa dva brejka potpuno razbio Rusa i na kraju odbranio titulu i osvoji prvi trofej posle osvajanja Vimbldona.

Neobično zvuči, ali tačno je - Karlos Alkaraz osvojio je prvi trofej od trijumfa na Vimbldonu prošlog leta. Očigledno je prošao kroz veliku krizu, izlečio povrede i sada je potpuno spreman da nastavi tamo gde je stao u Engleskoj.

Posle ovog trijumfa, momak iz Mursije je odbranio bodove i neće izgubiti ništa na ATP listi, ali ni dobiti, dok je Novak Đoković uprkos eliminaciji u trećem kolu Indijan Velsa od kvalifikanta Luke Nardija iz Italije, čak uspeo da zaradi 50 poena i dodatno uveća svoj primat u odnosu na španskog tenisera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading