Iranski šef diplomatije o ubistvu generala Sulejmanija: To je akt državnog terorizma, odgovorićemo srazmerno!

Autor: Tanjug

Svet

07.01.2020

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ubistvo najvišeg iranskog generala od strane Sjedinjenih Američkih Država bilo je akt državnog terorizma, a Iran će reagovati srazmerno", izjavio je danas u intervjuu CNN-u iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Muhamed Džavad Zarif

On je rekao da je američki predsednik Donald Tramp pokazao nedostatak poštovanja međunarodnog prava preteći da će napasti iranske kulturne objekte, preneo je Rojters.

- To je državni terorizam - rekao je Zarif govoreći o ubistvu Kasima Sulejmanija, komandanta jedinica Kuds Revolucionarne garde u napadu američkih bespilotnih letelica u Bagdadu prošle nedelje.


- Ovo je akt agresije na Iran i prelazi u oružani napad na Iran, ali mi ćemo odgovoriti - rekao je Zarif i istakao da će odgovor biti srazmeran, a ne nesrazmeran.

Tramp je u subotu izjavio da su SAD spremne da napadnu 52 iranske mete, uključujući neke važne za iransku kulturu, ako Iran bude napao američku imovinu ili Amerikance.

U nedelju on je rekao da će SAD uzvratiti "možda na nesrazmeran način" ako Iran napadne bilo koje američke mete.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading