HITNA REAKCIJA MOSKVE NA STRAVIČNU IZJAVU ŠEFA PENTAGONA: Rusija nikome ne preti, ali u slučaju napada...

Autor:

Svet

29.02.2024

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednjem izveštaju koji je izazvao zabrinutost međunarodne zajednice, šef međunarodnog komiteta ruske Državne dume, Leonid Slucki, izneo je svoje mišljenje o eventualnom sukobu između NATO saveza i Rusije.

HITNA REAKCIJA MOSKVE NA STRAVIČNU IZJAVU ŠEFA PENTAGONA: Rusija nikome ne preti, ali u slučaju napada...

Foto: Ilustracija: Pixabay, Tanjug/AP

Slucki je izjavio za RIA Novosti da bi takav sukob, u najboljem slučaju, mogao rezultirati raspadom Alijanse, dok bi u najgorem scenariju doveo do nuklearnog rata i apokalipse.

Slucki je naglasio da Rusija nikome ne preti, ali će u slučaju napada na zemlju odgovor biti trenutan, a posledice po napadače tragične. 

On je izjavu američkog ministra odbrane Lojda Ostina nazvao manipulacijom na ivici adekvatnosti.

Ranije je američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao da poraz Ukrajine u sukobu preti da dovede do vojnog sukoba između Rusije i NATO.

Ostin je takođe izrazio zabrinutost zbog ruskog napredovanja na liniji fronta.

Podsetimo, ''poraz Ukrajine u aktuelnom sukobu može prouzrokovati vojni sukob između NATO i Rusije'', izjavio je u četvrtak šef Pentagona Lojd Ostin.

Izjave šefa Pentagona, Lojda Ostina, o potencijalnom vojnom sukobu između NATO i Rusije u slučaju poraza Ukrajine u aktuelnom sukobu izazvale su pažnju i zabrinutost u međunarodnoj zajednici.

Tokom saslušanja u Predstavničkom domu SAD, Ostin je naglasio da NATO neće stajati po strani ako Ukrajina padne, izražavajući uverenje da bi alijansa bila spremna da se suprotstavi ruskoj vojnoj intervenciji. Njegove reči odražavaju rastuću tenziju između Alijanse i Rusije u vezi sa situacijom u Ukrajini.

U poslednjim mesecima, sve se češće čuju spekulacije o mogućnosti direktnog oružanog sukoba između NATO i Ruske Federacije. Dok Kremlj tvrdi da Rusija ne predstavlja pretnju i da neće prvi napasti, istovremeno naglašava da će zaštititi svoje interese od bilo kakvih potencijalnih opasnosti.

Napetosti između Severnoatlantskog vojnog saveza i Moskve predstavljaju ozbiljan izazov za stabilnost Evrope i globalnu bezbednost. U ovom trenutku, važno je da obe strane održe otvorene linije komunikacije i tragaju za diplomatskim rešenjima kako bi se izbegao scenario vojnog sukoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading