BEZ MILOSTI ZA BELGOROD: Ima poginulih u ukrajinskom napadu dronom, oglasio se guverner oblasti (VIDEO)

Autor:

Svet

29.03.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka potpune ruske invazije na Ukrajinu, Belgorod i Belgorodska oblast su stalno bili izloženi granatiranju i napadima dronovima.

BEZ MILOSTI ZA BELGOROD: Ima poginulih u ukrajinskom napadu dronom, oglasio se guverner oblasti (VIDEO)

Foto: Telegram/Раньше всех. Ну почти.

Dron se srušio na stambenu zgradu u Belgorodu. U eksploziji je jedan lokalni stanovnik poginuo, a dva su povređena, rekao je guverner Belgorodske oblasti, Vjačeslav Gladkov, okrivljujući za napad ukrajinske oružane snage.

Prema rečima Gladkova, supruga preminulog je zadobila zatvorenu povredu glave, posekotine na licu i površnu opekotinu butine i hospitalizovana je. Još jedna žrtva je sama zatražila pomoć u bolnici sa ranom od gelera u lumbalnoj regiji.

Prema preliminarnim podacima, u napadu su oštećeni prozori i zastakljeni balkoni u pet stanova, kao i automobil koji je bio parkiran pored zgrade.

Lokalni Telegram kanali objavili su snimak udara drona u kuću, kao i fotografije posledica napada.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su oko 14.30 časova po moskovskom vremenu ruski PVO sistemi oborili ukrajinski dron iznad teritorije Belgorodske oblasti.

Od početka potpune ruske invazije na Ukrajinu, Belgorod i Belgorodska oblast su stalno bili izloženi granatiranju i napadima dronovima. Intenzitet granatiranja je pojačan u vreme predsedničkih izbora u Rusiji, koji su održani od 15. do 17. marta.

Guverner Belgorodske oblasti, Vjačeslav Gladkov, je 23. marta izvestio da su u toku dve nedelje 24 osobe poginule, a više od 150 povređeno kao posledica granatiranja i napada u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading