VUČIĆ: Srbija ima pravo da finansira u dinarima svoje obaveze na Kosovu i Metohiji

Autor:

Vesti

09.03.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodao je da će vlasti u Beogradu, budu li morali, naći rešenje, da pomognu srpskom narodu na KiM. Vučić je rekao da je opozicija u slučaju zabrane dinara na Kosovu i Metohiji stala na stranu Aljbina Kurtija.

VUČIĆ: Srbija ima pravo da finansira u dinarima svoje obaveze na Kosovu i Metohiji

Foto: PInk

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima pravo da finansira svoje obaveze na Kosovu i Metohiji u dinarima, čak i prema nemačko-francuskom sporazumu, a da će Srbija naći neki način da pomogne srpskom narodu na KiM.

- Zato što je po aktima o Zajednici srpskih opštine predviđena mogućnost da Republika Srbija u dinarima u svakom trenutku finansira ono što su njene obaveze, to vam je zdravstvo, školstvo, ekonomske aktivnosti, penzije i sve drugo na Kosovu i Metohiji, što je njena obaveza. To je predviđeno čaki novim nacrtom francusko-nemačkog sporazuma - rekao je Vučić novinarima tokom obilaska Vojnotehničkog instituta u Žarkovu.

Dodao je da će vlasti u Beogradu, budu li morali, naći rešenje, da pomognu srpskom narodu na KiM. Vučić je rekao da je opozicija u slučaju zabrane dinara na Kosovu i Metohiji stala na stranu Aljbina Kurtija.

On je dodao i da će 15. marta u Srbiju doći specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i da će u danima nakon njegove posete objasniti građanima sve o refendumu o nelegalnim gradonačelnicima.

- To je još jedna Kurtijeva prevara o kojoj ću tek da govorim narednih dana i objasniću vam zašto, ali čekam Lajčaka - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (18)

Loading
Jana

09.03.2024 11:57

Dinar je jedina srpska valuta, i kao takva mora se i dalje koristiti na KiM, ko smatra drugacije očigledno se odrekao KiM.

Zora

09.03.2024 12:17

Narod ima na to prava. Niko im to ne sme oduzeti.

Ena

09.03.2024 12:57

Kurti ne staje sa svojim lažima i prevarama.

Keti

09.03.2024 13:03

Srbija ima pravo, a i radi na tome da pomogne svom narodu na KiM.