''IMATE JEDAN GLAVNI GRAD, BEOGRAD!'' Jaka poruka predsednika Vučića deci sa Kosova i Metohije!

Autor:

Vesti

17.03.2024

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Palati Srbija sa decom učenicima osnovnih škola sa Kosova i Metohije.

''IMATE JEDAN GLAVNI GRAD, BEOGRAD!'' Jaka poruka predsednika Vučića deci sa Kosova i Metohije!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je  učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije u Palati Srbija.

- Draga deco iz svih delova KiM, naše Srbije, dobro došli u drugi deo naše Srbije. Hvala vam što ste danas ovde u Beogradu, na 20. godina pogroma srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini, koji istim žustrinom traje i danas. Ni metode ne menjaju mnogo, uz istu sladostrasnu podršku onih koji su ih posržavali bombama 1999. godine,  u drugačijoj formi. Hvala nastavnicima, roditeljima, direktorima, hvala što ih vaspitavate, volite Srbiju. Znate da imate jedan glavni grad, Beograd. Nadam se da ćete imati vremena da zavolite i druge delove otadžbine - rekao je Vučić. 

Kako je dodao, sve najlepše i najbolje osobine ima Strahinjić Ban, a sve staje u rečenicu: "Neko beše Strahinjiću Bane", što karakteriše i decu sa Kosova. 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je preksinoć da je sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i, kako je naveo, nepodnošljivim uslovima za život srpskog naroda.

"Razmotrili smo mogućnosti i teme za nastavak konstruktivnih razgovora u Briselu, kao i korake neophodne za napredak ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine", napisao je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (36)

Loading
zveki

17.03.2024 10:41

Vučićeva poruka ohrabrenja i podrške oživljava nadu u bolju budućnost za sve mlade ljude sa Kosova i Metohije!

Bilja

17.03.2024 10:43

Ova deca treba da znaju da ce drzava Srbija uvek biti uz njih.

Sara

17.03.2024 10:44

Deca sa KiM su uvek dobrodosla u svoju zemlju.

sanja

17.03.2024 10:45

Lep gest presednika Vucica. Poseta ucenika sa KiM glavnom gradu Srbije, Beogradu,nam pokazuje da ce Srbija uvek biti uz svoj narod na KiM.