BOŽJA KAZNA ZA RUŠENJE KRSTA! Rak pojeo pluća i jetru divljaka!

Autor:

Vesti

17.03.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alem Kurti umro je u mukama, krkljao je i pljuvao krv, a razboleli su se i njegova sestra i roditelji

BOŽJA KAZNA ZA RUŠENJE KRSTA! Rak pojeo pluća i jetru divljaka!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia, ATA Images

Alem Kurti, Albanac koji je postao simbol Martovskog pogroma 2004, kad se popeo na kube Crkve Svetog Andreja u Podujevu i u varvarskom naletu polomio, a potom bacio krst na zemlju, izdahnuo je kako je i živeo, kao besna životinja. Pojeo ga je rak, pa je umro u teškim mukama, a i njegova rođena sestra i roditelji teško su oboleli.

SMRT KAO SPASENJE

Alemu Kurtiju rak je uništio jetru i pluća, a žitelji Podujeva, koji su ga poznavali i slavili zbog postupka priličnog samo ljudskom izrodu, pričali su da je prvu polovinu 2016. trpeo nesnosne bolove i da je svakoga dana sve više krkljao i pljuvao krv, te da mu je smrt došla kao spasenje. Iz Podujeva su stizali glasovi da se teško muče i njegova sestra i roditelji.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Profimedia, ATA Images

Alem Kurti postao simbol Martovskog pogroma 2004.

Vest o smrti nečoveka koji se pročuo po tome što je oskrnavio svetinju odjeknula je s Kosova daleko. Starešina Crkve Svetog Marka protojerej-stavrofor Trajan Kojić, koji je do devedesetih živeo i služio na Kosovu, morao je da odgovara na pitanja vernika da li je to bila Božja kazna.

- Citirao bih Njegoša, koji je rekao: "Ko će, sinko, Božju volju znati, ko li Božja prozreti čudesa?" Ne možemo mi znati da li je ovo za njega kazna ili nagrada, mi ne znamo šta je Bog hteo ovim da poruči, ali ovde bi se mogla upotrebiti i ona stara narodna poslovica: "Čini dobro, ne boj se, čini zlo, nadaj mu se." Ne mogu ja da sudim, ali gest tog čoveka i ono bacanje krsta zasigurno je ostalo urezano u sećanje svih nas, pogotovo onih koji su u tom trenutku boravili na Kosovu i Metohiji ili čak u samom Podujevu bili neposredni svedoci tog događaja - rekao je prota Trajan.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Profimedia, ATA Images

Trajan Kojić

Paroh orahovački Velja Stojković, koji je služio u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice, nije sumnjao u to da je Albanca stigla Božja kazna.

OPOMENA VARVARIMA

- Čuo sam da je umro u najvećim mogućim mukama, da je mnogo patio. Znam i da mu je sestra teško bolesna. Bog nije dopustio da sve ono što je radio prođe nekažnjeno. Osim samog sramnog čina lomljenja i bacanja krsta sa svetog objekta, on je bio inicijator mnogih zlodela koje su Albanci radili tih godina. Ruka Božja je uradila da završi ovako, da ovo bude opomena, da se sa svetinjama niko ne može igrati, da ih niko ne može tek tako skrnaviti. Ovo je opomena koje će se dobro setiti i svi Albanci kojima nekad nešto slično padne na pamet - rekao je paroh Velja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading