SLAVIŠA STOJANOVIĆ ZA REPUBLIKU OTKRIO OPASNOSTI SLOVENACA: Evo na šta Piksi najviše treba da obrati pažnju!

Autor:

Sport

18.06.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Slovenija veoma kompaktna reprezentacija, sve što joj se ponudi iskorišćava''.

SLAVIŠA STOJANOVIĆ ZA REPUBLIKU OTKRIO OPASNOSTI SLOVENACA: Evo na šta Piksi najviše treba da obrati pažnju!

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentacija Srbije se vratila na Evropsko prvenstvo nakon 24 godine, ali njihov povratak nije bio onakav kakav su navijači očekivali. Iako su poraženi u prvoj utakmici od selekcije Engleske rezultatom 1:0, ''orlovi'' su pokazali hrabrost i odlučnost protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira.

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Srbije

Srbija se sada okreće narednom izazovu protiv Slovenije. Utakmica se igra u četvrtak, 20. juna od 15.00 časova na Alijanc Areni u Minhenu. Slovenija, koju predvodi Matjaž Kek, pokazala je svoju opasnost remizirajući sa Danskom rezultatom 1:1. Ključni igrač slovenačkog tima je napadač Benjamin Šeško, čiji se potencijal pokazao na prethodnom meču. ''Orlovima'' će biti potrebna dobra priprema i koncentracija kako bi se suprotstavili ovoj opasnoj ekipi.

Nekadašnji trener Crvene zvezde,Slaviša Stojanović je za Republiku istakao da će ovo da bude veoma važna utakmica.

- Kao što se i ranije znalo, ovo će da bude veoma važna i teška utakmica za obe reprezentacije. Različiti su stilovi igre, odlučiće manje greške, tako da treba da se drži koncentracije svih 90 minuta i ona ko napravi manje grešaka, taj će da se veseli - naveo je Stojanović.

Potom je Stojanović detaljno analizirao igru Slovenaca i ukazao Piksiju na opasnosti koje poseduje ovaj nacionalni tim.

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Slovenije

- To je veoma kompaktna reprezentacija, sve što joj se ponudi iskorišćava. Tu su Šeško, Stojanović i Šporar i u neku ruku i Karničnik na jednoj i Mlakar na drugoj strani. To su sve igrači koji napadaju prostor i traže dubinu i tu Slovenija mnogo ne komplikuje, odmah se traži dubina i napadanje prostora, tu stvaraju velike probleme, jer su mnogo brzi. Igraju dugim loptama koje idu u prostor, a ne na igrača. Napadaju prostor, Srbija na to treba da obrati pažnju i na utrčavanje iz drugog plana, gde trojica ili četvorica napadaju. Takođe i šut sa distance je veoma opasan, videli smo Šeška kako to radi. A među prostoru tu su Ješnik i Gnezda Čerin koji isto mogu da budu opasni sa distance - objasnio je nekadašnji trener crveno-belih.

Dotakao se i utakmice koju se Srbija odigrala protiv Engleske.

- Srbija je odigrala veoma dobro, osim ulaska u samu utakmicu. Posle je Srbija stvarala tempo, napadali su, imali su neke polu šanse. Falilo je malo više koncentracije. Na primer kod situacije kada je Tadić poslao pas Joviću, a on nije lepo primio. Trebalo je bolje da se upućuju centašutevi, da su bili agilniju u šesnaestercu, sigurno bi se postigao gol. Igrali su disciplinovano, odgovorno, pogotovu u drugom poluvremenu - zaključio je Slaviša Stojanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading