NIKOLA TRAJKOVIĆ O ELIMINACIJI SRBIJE SA EP: ''Ako nismo uspeli da u ovoj grupi budemo drugi, to je neuspeh!''

Autor:

Sport

26.06.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trajković bez dlake na jeziku.

NIKOLA TRAJKOVIĆ O ELIMINACIJI SRBIJE SA EP:  ''Ako nismo uspeli da u ovoj grupi budemo drugi, to je neuspeh!''

Foto: Starsport

Nikola Trajković

Fudbalska reprezentacija Srbije je završila svoje učešće na Evropskom prvenstvu remijem bez golova protiv Danske (1:1). Ovaj rezultat ih je ostavio na poslednjem mestu u grupi C, s obzirom da Engleska nije uspela da pobedi Sloveniju (0:0). Ovaj ishod je razočarao mnoge navijače i građane Srbije koji su izrazili veliko nezadovoljstvo.

O učešću ''orlova'' na Evropskom prvenstvu za Republiku je govorio trener Novog Pazara, Nikola Trajković.

- Mogli smo više. Ako nismo uspeli da u ovoj grupi budemo drugi, to je jednostavno neuspeh. Ako pričamo, iskreno, veliko je razočarenje što se nismo našli makar u te tri reprezentacije, pogotovu, jer smo imali delimično sreće za žrebom. Šansa za plasman u nokaut fazu je propuštena protiv Slovenije i mislim da smo u prvom poluvremenu propustili šansu, u drugom delu se videla reakcija. Uspeli smo da damo gol, napravilo smo šanse, ali smo dali to jedno poluvreme fore Sloveniji, jer su oni bolje ušli u utakmicu. Ta utakmica je bila odlučujuća, jer ta tri boda bi donela minimum to treće mesto - rekao je Trajković.

Foto: Tanjug/AP

 

Srpski stručnjak smatra da je Srbija ušla bojažljivo u sve tri utakmice.

- U sve tri utakmice smo dali previše prostora ekipama u prvom poluvremenu. Protiv Engleza i mogu da razumem bojažljivost, nismo bili na Evropskom prvenstvu 24 godine, a igra se protiv glavnog favorita. U toj utakmici se videlo da oni nisu bauk, ali smo pokazali previše respekta, oni su to iskoristili. Posle smo odigrali solidnu utakmicu, ali su Englezi držali sve pod kontrolom - naveo je Trajković.

Dotakao se i sistema igre.

- Nisam deo tog ima i ne znam šta se dešavalo tamo, ali iz nekog mog ugla, Dušan Tadić bi morao da počne svaku utakmicu, jer i ostali igrači vide sigurnost kada je on terenu. Kada je Tadić ulazio u igru, stali smo na loptu i došli do neke naše igre. Sa druge strane tu si i Vlahović i Mitrović i nije lako uklopiti njih dvojicu sa Tadićem u isto vreme. Protiv Danske gde nam je isključivo trebala pobeda, mislim da je trebao Tadić da igra od prvog minuta i sa Mitrovićem, a ako ne igramo sa Tadićem, onda sa Mitrovićem i Vlahovićem - naveo je strateg Novog Pazara.

Na kraju je govorio o sudiji koji je napravio veliku grešku i nije dosudio penal za Srbiju.

Foto: Printscreen/X/https://x.com/graefe_manuel

 

- Fudbalska pravila po pitanju sudijskih odluka su jasna. Svako povlačenje igrača u kaznenom prostoru je penal, pogotovu ako lopta potencijalno ide ka tom igraču. Oštećeni smo protiv Švajcarske i sada protiv Danske, to su greške koje nas direktno koštaju plasmana u nokaut fazu. Mi možda jesmo igrom bili ispod nivoa, ali smo ipak oštećeni. Tu mi i naš narod nije jasan, kada kažu da nismo zaslužili, to jeste tačno, ali nas konstantno kradu na tim takmičenjima - zaključio je Nikola Trajković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading