VUČIĆ BESAN ZBOG ISPADANJA SRBIJE SA EP: Nismo banana zemlja da se rešava preko noći, ali građani zaslužuju bolje

Autor:

Sport

26.06.2024

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je dabakl, ulažemo mnogo u sport i infrastrukturu, kazao je predsednik naše zemlje.

VUČIĆ BESAN ZBOG ISPADANJA SRBIJE SA EP: Nismo banana zemlja da se rešava preko noći, ali građani zaslužuju bolje

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Fudbaleri Srbije vraćaju se danas iz Nemačke posle neobavljenog posla na Evropskom prvenstvu. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su doživeli poraz od Engleske (1:0), upisali su remi sa Slovenijom (1:1) i nerešen ishod sa Danskom (0:0) posle kojeg su spakovali kofere.

Ovakav ishod, da ni posle 24 godine nismo prošli grupu, a da smo osvojili dva boda i postigli samo jedan gol iz mizernih šest šuteva u okvir gola rivala je neuspeh. To tvrde svi fudbalski stručnjaci, a svoje mišljenje kao ljubitelj sporta dao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tim pre što im je on pružio bezrezevnu podršku kada su išli u Nemačku. S tim da se ovaj put ne vraćaju podignute glave, kao kada je prvi put ušao sa njima u avion za Portugal, gde su izborili plasman na Mundijal 2022.

Republika

Foto: Profimedia

Ne znaju gde biju: Fudbaleri Srbije

- Saglasan sam da je debakl bio. Jeste to sport, sve je sport samo smo mi mnogo para dali za taj sport i mnogo uložili. Ljudi u Srbiji zaslužuju bolje rezultate. Nije problem da izgubite od Engleske koja je loša, od Nemačke, Španije, ali je problem kada odigrate nerešeno sa Slovenijom, koja košta tri puta manje nego tim Srbije. Mi smo kao svi zadovoljni, srećni, neću da se bavim time, nismo mi banana zemlja u kojoj se nešto rešava preko noći. Ali sam siguran da, kako u rukometu tako i u fudbalu, posebno zbog činjenice da mnogo ulažemo i u infastrukturu i u plate funkcionera, ulažemo ogroman novac, građani su zaslužili bolji rezultat - bio je jasan Vučić.

Republika

Foto: Starsport

Moralo je to mnogo bolje. Dragan Stojković Piksi

 

Podsetimo, kako je Republika već pisala, opšti zaključak je da bi selektor Stojković, koji je u više navrata na kritike navijača odgovorio "ne igram ja", trebalo da preuzme odgovornost. da stane ispred kolektiva koji je formirao i preuzme odgovornost. Pa i ostavku da podnese ako bi to bilo za dobrobit srpskog fudbala.

Ono što boli jednako kao bezidejnost, a za šta je selektor krivac, je postava. Lutao je Stojković sa veznjacima, sa napadačima. Prema priznanju igrača, oni su ko igra saznajali neposredno pred susrete, što je donosilo nemir u ekipu i neuigranost. I za to je selektor jedini krivac. Nije iskristalisao tim kroz Ligu nacija, kroz kvalifikacije za EVRO 2024 i kroz prijateljske mečeve. Šarao je toliko da je čak i kapiten Tadić završavao na klupi i nije bio starter, već je guran da vadi kestenje iz vatre. Ispao je iz postave i standardni Nemanja Gudelj, kao i sergej Milinković Savić. Sve su to eksperimenti za koje bi neko morao da snosi odgovornost. A taj neko je, logično, selektor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading