PIKSI PREUZMI ODGOVORNOST: Ovo su ključne greške selektora Srbije za koje se objektivno PODNOSI OSTAVKA

Autor:

Sport

26.06.2024

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podatak o broju idaraca u gol rivala zvuči neverovatno za tri utakmice i više od 270 minuta igre.

PIKSI PREUZMI ODGOVORNOST: Ovo su ključne greške selektora Srbije za koje se objektivno PODNOSI OSTAVKA

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Srbije neslavno su završili još jedno veliko takmičenje. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija odigrali su na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj tri meča, nešto više od 270 minuta i izvukli dva boda. Nisu ih osvojili nego su ih izvukli. Engleska nas je pobedila sa 1:0, Sloveniji smo iščupali bod pogotkom iz prekida u 95. minutu za 1:1, dok do mreže Danske nismo ni stigli (0:0). Međutim, osim ovakvih pogubnih rezultata za moderan fudbal naročito bole podaci koji se vide golim okom na terenu, a onda ih istakne i statistika.

Za pomenutih 270 i kusur minuta "orlovi" su šutnuli ka golu protivnika samo šest puta a da je lopta išla u okvir! Neverovatno, ali je tako - jedan protiv Engleske, četiri protiv Slovenije i jedan protiv Danske. Protiv Danaca je jedan udarac išao ka meti, tri nisu. Protiv Slovenije četiri u okvir i tri pored gola, a samo jedan završio gde treba. Protiv Engleza ukupno tri pokušaja, dva ko zna gde i jedan u pravcu gola ali ništa od toga.

Republika

Foto: Starsport

Bezopasni: Fudbaleri Srbije

 

I ko je kriv za ovo? Selektor Stojković je u više navrata na kritike navijača odgovorio "ne igram ja", valjda smatrajući da nije kriv. S tom razlikom od običnih navijača da je on selektor i da je poslao 11 izabranika na teren i odredio im taktiku. Zato bi za očekivati bilo da Piksi, kao selektor i neko ko odlično zna kako je biti i igrač i trener, stane ispred kolektiva koji je formirao i preuzme odgovornost. Pa i ostavku da podnese ako bi to bilo za dobrobit srpskog fudbala.

Ono što boli jednako kao bezidejnost, a za šta je selektor krivac, je postava. Lutao je Stojković sa veznjacima, sa napadačima. Prema priznanju igrača, oni su ko igra saznajali neposredno pred susrete, što je donosilo nemir u ekipu i neuigranost. I za to je selektor jedini krivac. Nije iskristalisao tim kroz Ligu nacija, kroz kvalifikacije za EVRO 2024 i kroz prijateljske mečeve. Šarao je toliko da je čak i kapiten Tadić završavao na klupi i nije bio starter, već je guran da vadi kestenje iz vatre. Ispao je iz postave i standardni Nemanja Gudelj, kao i sergej Milinković Savić. Sve su to eksperimenti za koje bi neko morao da snosi odgovornost. A taj neko je, logično, selektor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading