HVALA VAM, BRAĆO SLOVACI! KOSMET JE SVETA SRPSKA ZEMLJA! Još jednom su pokazali VELIČINU i podsetili zapad KAKO STVARI STOJE

Autor:

Sport

01.07.2024

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu izdržali, ali su osvojili mnoga srca

HVALA VAM, BRAĆO SLOVACI! KOSMET JE SVETA SRPSKA ZEMLJA! Još jednom su pokazali VELIČINU i podsetili zapad KAKO STVARI STOJE

Foto: Profimedia

Nažalost, na korak od senzacije ostala je juče reprezentacija Slovačke protiv Engleske. Izabranici Gereta Sautgejta nisu pokazali ništa na ovoj utakmici, baš kao i protiv Srbije, pa i na celom Evropskom prvenstvu. Slovacima se isplatila hrabra igra u 25. minutu kada je Šranc dobio loptu, našao se jedan na jedan sa Pikfordom i doveo svoju ekipu u vođstvo. "Gordi Albion" je nakon toga uspeo da preuzmu inicijativu, ali do samog kraja meča nije se menjao rezultat.

Taman kada je sve izgledalo gotovo, u bukvalno poslednjim trenucima meča Belingem je "makazicama" u nadoknadi vremena odveo meč u produžetke, gde je Kejn veoma brzo potvrdio vođstvo selekcije "tri lava" i overu prolaska među osam najboljih timova.

I tako su navijači Slovačke ostali u neverici i tuzi, budući da ih je svega pola minuta delilo od eliminisanja najvećeg favorita u Nemačkoj. Međutim, uprkos tome što nisu izdržali do kraja, moraju biti ponosni na svoje igrače i naciju.

Republika

Foto: Profimedia

Slovački navijači i zastava "Kosovo je Srbija"

A mi im moramo pružiti podršku, jer su nas još jednom ispoštovali kao retko ko. Srbija je baš zbog poraza od Engleske ispala sa EVRO, a braća Slovaci su nam odbranili čast ne samo igrom, već i potezima navijača na tribinama. Baš u trenutku kada je Belingem postigao pogodak, u pozadini se mogla videti zastava koju su razapeli, a na kojoj je pisalo: "Kosovo je Srbija". Još jednom su pokazali kolika su braća posle mnogih slučajeva gde su činili isto.

Kada je Slovan iz Bratislave kompletirao "duplu krunu" u Slovačkoj, njihovi navijači su i tada istakli poruke "Kosovo je Srbija", "Nema predaje". Takođe, ispred stadiona "Tehelne polje" orilo se "Kosovo je srce Srbije", uz pirotehnička sredstva. Slovaci, čija zemlja ne priznaje nezavisnost jednostranog proglašenja Kosova, su po ko zna koji put skrenuli pažnju na tu temu i na kojoj god velikoj sceni da se pojave uvek podsete da su bratska nacija.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Navijači na utakmici Slovana

Jednom prilikom su navijači Slovana na meču citirali stihove poznate grupe Beogradski sindikat posvećene Kosmetu – "Zato dobro slušaj, sine, i najgorem se prašta, al’ za otadžbinu gine, Kosmet, večno zemlja naša", a na još jednom transparentu pisala je poruka podrške Srbiji: "Sa zapadom u dilu, to je proverena šema, ali dobro znajte da predaje nema. Kosmet sveta srpska zemlja".

Republika

Foto: Profimedia

Poruka navijača Slovana

Slovački političari neretko naglašavaju kako njihova država nikada neće priznati Kosovo kao samostalnu državu, dok su navijači ovde i tamo u izuzetnim odnosima.

Hvala vam, braćo Slovaci!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading