HAOS U MINHENU PRED MEČ SRBIJE I DANSKE! POLICIJA ZATVORILA PRILAZE STADIONU: Ovo je razlog!

Autor:

Sport

25.06.2024

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliži se meč, a navijači uzrujani!

HAOS U MINHENU PRED MEČ SRBIJE I DANSKE! POLICIJA ZATVORILA PRILAZE STADIONU: Ovo je razlog!

Foto: Tanjug/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Još nekoliko sati je ostalo do početka odlučujućeg meča između reprezentacija Srbije i Danske, a atmosfera u Minhenu je napeta. Međutim, nekoliko sati pred početak susreta, došlo je do incidenta u jednom od minhenskih metroa, što je izazvalo haos i zabrinutost među navijačima.

Prema informacijama "Kurira", policija je morala da reaguje i isprazni čitav metro, te zatvori prilaze stadionu. Sa razglasa se čulo da je ova reakcija usledila zbog požara, ali se na kraju prema novim obaveštenjima ispostavilo da je neko od navijača zapalio baklju. U metrou na Marienplacu trenutno sve vrvi od policije koja ništa ne prepušta slučaju.

Republika

Foto: Republika

Policijske snage na Marienplacu

Podsetimo, fudbaleri Srbije imaju u svojim rukama ključeve osmine finala Evropskog prvenstva u fudbalu, a da bi otvorili vrata i prošli kroz njih potrebno je da savladaju Dansku. Međutim, ne bi nam tri boda donela prvu pobedu na EP kao samostalnoj zemlji, već bi bio naplaćen dug star 32 godine i to sa kamatom, a barem delimično bi bila zadovoljena i kosmička pravda.

Naime, politika je 1992. godine umešala prste i sprečila jednu od najboljih generacija naše reprezentacije da zaigra na Evropskom prvenstvu. Usled sankcija UEFA je izbacila Jugoslaviju sa turnira uprkos trijumfalnom nastupu u kvalifikacijama, da bi umesto plavih zaigrala selekcija Danske, koja se naposletku popela na kontinentalni presto. Sada, tri decenije i kusur kasnije Danska nam je opet na putu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading