Bio je tako vredan, marljiv, neverovatan dečko: Lozničani imaju samo reči hvale za nastradalog mladića koga je pijani vozač odneo u smrt!

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

13.10.2019

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest da je u petak poginuo sedamnaestogodišnji Damjan Rašević iz Klubaca, kod Loznice, šokirala je Lozničane, a posebno one koji su poznavali ovog dečaka za koga svi imaju samo reči hvale.

RepublikaFoto: facebook.com/Miodrag Damnjanovic
Damjan Rašević

Damjan je bio učenik trećeg razreda srednje Tehničke škole u Loznici, na smeru auto-mehaničar, i veoma dobar, perspektivan bokser, član Bokserskog kluba Vukovi sa Drine iz Loznice.

Njegov trener Miodrag Damnjanović dva dana posle tragedije još ne može da veruje da se sve to zaista dogodilo.

Da više nikada na treningu neće videti Damjana koga je zvao ‘’nebrušeni dijamant’’.

- Ovo je strašno, velika tuga je da nastrada bilo koje dete, a posebno takvo kakav je bio Damjan. Bio je dete za primer, tako dobar, skroman. Kad me pitaju kakav je on, a roditelj sam sina od dve i po i ćerke od pet i po godina, kažem želeo bih da mi sin bude takav, kao Damjan. Bio je tako vredan, marljiv, neverovatan dečko. Poslednje dve godine trenirao je boks, bio je veoma perspektivan bokser, ko zna dokle bi dogurao i šta sve postigao u ovom sportu – kaže Damnjanović za Kurir.

 

 

Nedavno je Damjan učestvovao na turniru ‘’Šabačka čivija’’ u Šapcu gde je dobio pehar kao najbolji mladi bokser i samo potvrdio svoj talenat. Ko zna dokle bi stigao, koliko bi još mečeva dobio da nije na njega te noći na magistralnom putu Loznica-Šabac, u Lipničkom Šoru kod firme ‘Eling’’, naleteo ‘’pežo’’ lozničkih registarskih oznaka i prekinuo sve dečakove snove i planove.

- Mnogo je voleo boks i zanat za koji se školovao. Učio je za auto-mehaničara i želeo je da ima svoj servis, radionicu gde bi popravljao automobile. Planirao je da odmah po završetku škole počne da radi, da pomogne porodici, majci i sestrama, ali eto šta se dogodilo. Strašno – kaže čovek koji je dobro poznavao nastradalog dečaka.

Podsetimo, na Damjana je u petak uveče, kada je sa još dva druga išao pešice, naleteo automobil kojim je upravljao Ž.M (38) iz Runjana. Kod osumnjičenog vozača na licu mesta je utvrđeno 2,32 promila alkohola u krvi, potvrđeno je u lozničkom Tužilaštvu. Prema podacima Tužilaštva osumnjičeni vozač je najpre otišao sa mesta događaja, ali se ubrzo sam vratio i tada je uhapšen. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a onda je priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Šapcu koje će voditi predmet.

U ovoj saobraćajnoj nesreći povređen je još jedan sedamnaestogodišnjak koji je zadržan u lozničkoj bolnici na Odeljenju hirurgiju. Treći dečak nije zadobio povrede.

Nastradali dečak biće sahranjen u ponedeljak, na lokalnom groblju u Klupcima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading