OVO BI BIO ISTORIJSKI ŠAMPIONAT! Srbija i Albanija MOGU zajedno da ORGANIZUJU Evropsko prvenstvo?!

Autor:

Sport

07.03.2024

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ideju podržala i UEFA.

OVO BI BIO ISTORIJSKI ŠAMPIONAT! Srbija i Albanija MOGU zajedno da ORGANIZUJU Evropsko prvenstvo?!

Foto: UEFA

Fudbalski Savez Srbije je nedavno zvanično podneo kandidaturu za domaćina Evropskog U21 prvenstva 2027. godine.

Ova vest je izazvala veliko interesovanje javnosti i pokrenula diskusije o potencijalnoj organizaciji ovog značajnog takmičenja u našoj zemlji.

Saradnja Fudbalskog Saveza Srbije sa evropskom "Kućom fudbala", posebno od kada je na čelu te organizacije Slovenac Aleksander Čeferin, postala je prilično čvrsta.

Republika

Foto: MINISTARSTVO FINANSIJA

nacionalni stadion doneće Srbiji veliku prednost

Ova saradnja otvorila je vrata za potencijalnu organizaciju značajnih fudbalskih događaja u našoj državi. Postoji čak i mogućnost da UEFA zatraži zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva za mlade sa Albanijom, na koju bi Srbija bila spremna da pristane.

Jedan od ključnih preduslova za dobijanje organizacije finala Lige Evrope ili Lige konferencije je izgradnja Nacionalnog stadiona u Surčinu. Prema najavama državnog vrha, planira se izgradnja stadiona sa kapacitetom od 52.000 mesta do 2025. godine.

Ta investicija bi značajno unapredila sportsku infrastrukturu u Srbiji i otvorila vrata za organizaciju velikih međunarodnih sportskih događaja.

Kandidatura Fudbalskog Saveza Srbije za domaćina Evropskog U21 prvenstva 2027 predstavlja veliki korak ka ostvarenju cilja da Srbija postane domaćin značajnih fudbalskih takmičenja. Uz podršku UEFA i planove za izgradnju Nacionalnog stadiona, Srbija ima realne šanse da bude domaćin ovog prestižnog sportskog događaja. Sve oči su sada uprte ka Nionu, gde će biti doneta konačna odluka o domaćinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading