DORTMUND SLAVI! "Milioneri" među osam najboljih u Ligi šampiona!

Autor: M. M.

Sport

13.03.2024

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

PSV pao u revanšu osmine finala - 2:0.

DORTMUND SLAVI! "Milioneri" među osam najboljih u Ligi šampiona!

Foto: www.profimedia.rs

Borusija Dortmund uspela je da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona nakon pobede nad PSV-om rezultatom 2:0 u revanš meču osmine finala. Džejdon Sančo je već u 3. minutu postigao gol za Borusiju, koristeći asistenciju Džuliana Branta. Iako je PSV imao svoje prilike tokom meča, nisu uspeli da iskoriste svoju nadmoć, što je na kraju presudilo njihovu sudbinu.

PSV je tokom cele utakmice imao više prilika i bio bolji protivnik, ali nisu uspeli da materijalizuju prilike, što je Borusija iskoristila i postigla još jedan gol u 95. minutu preko Rojsa.

Podsetimo da je prva utakmica između ova dva tima završena nerešenim rezultatom 1:1. Doni Malen je postigao gol za Borusiju, dok je Luk de Jong doneo izjednačenje PSV-u sa penala. Ova prva utakmica je najavila neizvesnu borbu za plasman u četvrtfinale, ali je Borusija uspela da iskoristi svoje prilike i obezbedi sebi dalji prolazak u takmičenju. Ujedno i plasman među osam najboljih u Evropi, što je ogroman uspeh za ovaj tim.

Borusija Dortmund će sada sa nestrpljenjem iščekivati žreb za četvrtfinale Lige šampiona, koji je na programu 15. marta u Nionu.

Ranije su plasman u četvrtfinale Lige šampiona izborili još i fudbaleri Bajerna, Pari Sen Žermena, Real Madrida, Mančester sitija, Arsenala i Barselone. Očekuje se još pobednik dvomeča Atletiko Madrida i Intera. 

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading