ZVEZDINO NAJVEĆE POJAČANJE PRED PLEJ-OF ADMIRALBET ABA LIGE: Razlog da delije NE STRAHUJU pred najvažniji deo sezone!

Autor:

Sport

18.03.2024

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da je pronašao formu.

ZVEZDINO NAJVEĆE POJAČANJE PRED PLEJ-OF ADMIRALBET ABA LIGE: Razlog da delije NE STRAHUJU pred najvažniji deo sezone!

Foto: x.com

Košarkaši Crvene zvezde juče su poprilično lako izašli na kraj sa Cibonom u Zagrebu ubedljivo je savladavši sa 82:59. Crveno-beli su kontrolisali dešavanja na terenu tokom celog meča i tako doveli sebe u zavidnu situaciju da im treba još samo dve pobede u AdmiralBet ABA ligi kako bi osigurali prvu poziciju i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

A do kraja regularnog dela ima još tri kola - Sferopulosovi puleni imaće priliku da "overe" dobar rad u Jadranskoj ligi protiv Mege, SC Derbija i Splita. Iako su osakaćeni povredama, s obzirom na to da su ambicije u Evroligi izumrle, čini se da taj kratak period do finalnog razigravanja može da se "izgura" i bez plejmejkera (podsetimo, Jago dos Santos je doživeo blaži potres mozga i neće moći da pomogne ekipi najmanje 20 dana). U velikoj meri to crveno-belima olakšavaju sve bolje igre - Džavontea Smarta.

Momak koji je stigao iz G lige iz Amerike igrao je konstantno toplo-hladno od dolaska. Umeo je da "razdrma" ekipu u više momenata, međutim, užasan šut za tri nije mu dozvoljavao da opravda očekivanja navijača koja su, kada god se dođe na Mali Kalemegdan, ogromna.

Tako u sivilu rezultata i igara Smart nije ni primio neke veće kritike, ali su partije koje pruža u poslednje vreme ostale primećene kod delija.

Na poslednjih sedam mečeva, Amerikanac je bio čak šest puta dvocifren, dok jedino protiv Monaka nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Uspeo je Krki da ubaci i čak 24 poena, dok mu je prosek bio negde oko 15 sve od 11. februara i susreta sa Zadrom. Takođe je imao i zapažene role u Evroligi protiv Makabija i Bajerna koje, ipak, nisu bile dovoljne za pobedu.

Plej-of AdmiralBet ABA lige se bliži, a sa njim i najvažnije bitke, videćemo protiv koga, a ono što je bitno za ekipu je da tada postoji "džoker" u timu, što za Zvezdu može biti upravo Džavonte Smart.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading