PUTIN U PISMU TRAMPU: Naš dijalog važan za stabilnost u svetu

Autor: Tanjug

Svet

30.12.2017

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je danas novogodišnji telegram američkom predsedniku Donaldu Trampu, u kojem poručuje da je konstruktivni dijalog između dve zemlje od suštinske važnosti za globalnu stabilnost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dva lidera o saradnji

Putin je u čestitki Trampu istakao da bi Rusija i SAD mogle da razviju "pragmatičnu saradnju usmerenu na dugoročnu perspektivu" na bazi "jednakosti i uzajamnog poštovanja", saopštio je Kremlj, prenosi AP.

- Razvoj konstruktivnog dijaloga Rusije i SAD je posebno važan za jačanje strateške stabilnosti u svetu i iznalaženje optimalnih odgovora na globalne pretnje i izazove - ukazao je Putin.

Odnosi između Moskve i Vašingtona oslabili su do nivoa iz perioda posle hladnog rata, a nakon pripajanja Krima Rusiji 2014. i navoda o mešanju Rusije u američke predsedničke izbore prošle godine, napominje američka agencija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading