TRAMP TEŠKO ČITA I PIŠE: Isplivali živopisni detalji o lideru Amerike!

Autor:

Svet

08.01.2018

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SAD Donald Tramp jedva čita i piše, teško procesuira informacije, a njegov poremećaj pažnje je toliki da ne uspeva da do kraja sasluša šta mu saradnici izlažu - novi su detalji iz knjige "Vatra i bes - unutar Trampove Bele kuće" američkog novinara Majkla Vulfa.

RepublikaFoto: twitter.com/chrisasabutton
Trampa je knjiga "Vatra i bes" potpuno ogolila

To književno delo koje je uzdrmalo Ameriku donosi detaljan prikaz američkog predsednika karakterišući ga kao "politički neobrazovanog čoveka, prepunog sebe i nesposobnog da prihvati savet".

- Tramp se nije smirivao na Tviteru nakon inauguracije, a saradnici su verovali da je njegova neposrednost i improvizacija vrlina kojom je nadoknađivao neznanje, probleme s čitanjem i pisanjem, fokusom ili mogućnošću da se pridržava scenarija. Počeli su da ga nazivaju instinktivnom osobom - ističe se u Volfovoj knjizi i dodaje da je svako davanje sugestija komplikovano za republikanca.

Vulf: Lider SAD je preferirao da bude govornik. Ponašao se kao proročica iz Delfa, energično dete ili bog Sunca

- Spominjalo se da je disleksičan ili polupismen, bio je usmeren na televiziju, a nije ni slušao. Preferirao je da bude govornik, a ponašao se kao proročica iz Delfa, energično dete ili bog Sunca. Njegov fokus i ideje menjale su se sa svakim telefonskim pozivom, nije imao disciplinu. Kad bi mu nešto trebalo bio je oštar i tražio je pažnju, a kad bi od njega neko nešto tražio, postajao bi nervozan i gubio zanimanje - istakao je američki novinar.

Republikanac je zbog novih detalja koji ga inkriminišu ponovo izjavio da je reč o lažima, a čak je i Stiv Benon, glavni akter priča kojem je Bela kuća zapretila tužbom, obrnuo ploču. Iako je Trampovog sina Donalda Juniora nazvao izdajnikom, jer se svojevremeno sastao sa Rusima, Benon je saopštio da je sve negativne komentare imao samo za bivšeg šefa kampanje republikanca Pola Manaforta.

 

Šokantne činjenice iz Bele kuće

Dao pozajmicu za sopstvenu kampanju

Donald Tramp je toliko sumnjao u to da će pobediti na izborima, a svoje ljude je nazivao "idiotima", da u svoju kampanju nije hteo da uloži ni cent. Ipak, pristao je da pozajmi deset miliona dolara, ali pod uslovom da mu se novac vrati čim se prikupe sredstva iz drugih izvora?! Njegov tim je delio taj pesimizam, pa su se vodili logikom da ne treba ništa drugo da rade, osim da budu to što jesu, jer će ionako izgubiti.

Melanija - trofejna žena 

Prva dama Amerike Melanija se jako pribojavala da će njen suprug postati predsednik, pa ju je on svakodnevno uveravao da se to neće dogoditi. Vodili su odvojene živote, ali se Tramp često divio njenom izgledu i ponosno je nazivao iza njenih leđa "trofejnom ženom". Tražio je njeno odobravanje i hteo je da je razmazi: Srećna žena, znači srećan život - bila je glavna deviza republikanca. Bio je uveren da što je žena mlađa, manje lično shvata prevaru.

Tim neznalica

Bela kuća je postala stecište ljudi koji ne znaju pravila, zakone, ni podelu posla. Našli su se u nebranom grožđu, a Benon je na sve načine pokušavao da pokrene administraciju. Sastavio je listu više od 200 predsedničkih ukaza, koji su trebali da se izdaju u prvih 100 dana. Benonova glavna mantra bila je da se radi, i to bez kompjutera.

Ivanka vuče konce

Ulazak u Belu kuću za Džareda Kušnera i Ivanku Tramp bio je čist biznis. Oni su napravili tihi pakt - bude li prilike Ivanka će biti ta koja će se kandidovati za predsednicu. Glavna taktika im je bila da moraju da budu blizu republikancu. Ivanka je u te svrhe pristupala ocu s lakoćom, ironijom, ponekad čak sprdnjom (opisivala bi prijateljima njegov nacin češljanja). Pokušala je i da kontrolište informacije za Trampa, ali je to bilo teško. Zanimljivo je da je Benon za Džareda i Ivanku skovao termin "jarvanka".


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading