"AKO JE DOZVOLJENO AMERICI, ZAŠTO NIJE DRUGIMA?" Putin podsetio Vašington na slučaj Jugoslavije i Iraka (VIDEO)

Autor:

Svet

07.03.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je rekao da su upravo SAD pustile duha iz boce zaobilazeći Savet bezbednosti UN kada im je to bilo u interesu.

"AKO JE DOZVOLJENO AMERICI, ZAŠTO NIJE DRUGIMA?" Putin podsetio Vašington na slučaj Jugoslavije i Iraka (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, govorio je o odnosima sa Srbijom i globalnim događanjima, obraćajući se učesnicima Svetskog festivala mladih u Sočiju, a potom se dotakao i kršenja međunarodnog prava.

- Odnosi Rusije i Srbije su posebne prirode, istorijski duboki, o tome uvek govorim sa posebnom toplinom jer vekovima su Srbi najpouzdaniji saveznici Rusije. Mi to znamo, pamtimo i cenimo - rekao je Putin.

Putin je kazao da su SAD u Iraku i Jugoslaviji štitile svoje vitalne interese i upitao zašto drugima nije dozvoljeno isto.

Spomenuo je Jugoslaviju kao primer američkog kršenja međunarodnog prava i kritikovao je, po njegovom viđenju, monopol Sjedinjenih Američkih Država i njihove politike, te je rekao da su upravo SAD pustile duha iz boce zaobilazeći Savet bezbednosti UN kada im je to bilo u interesu.

- Većina svetskih zemalja nije zadovoljna jačanjem monopola SAD. Vašington je sam pustio duha iz boce zaobilazeći Savet bezbednosti UN u Iraku, Jugoslaviji, kao i u mnogim drugim slučajevima. A ako je to dozvoljeno, zašto drugim zemljama nije dozvoljeno da štite svoje vitalne interese na isti način - upitao je Putin.

Podsetimo, predsednik Rusije, Vladimir Putin, se nalazi danas u Krasnodaru gde je posetio Višu vojnu školu i testirao simulator aviona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading