"KO STE VI DA NAM DRŽITE LEKCIJE?" Rus začepio usta američkom predstavniku pri UN, pa pomenuo bombardovanje Jugoslavije (VIDEO)

Autor:

Svet

28.02.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebenzja je napomenuo da Rusija u Ukrajini gađa isključivo vojne ciljeve i vojnu infrastrukturu koji omogućavaju kijevskom režimu da održava svoju ratnu mašineriju.

"KO STE VI DA NAM DRŽITE LEKCIJE?" Rus začepio usta američkom predstavniku pri UN, pa pomenuo bombardovanje Jugoslavije (VIDEO)

Foto: X/🅿🅴🅰🅲🅴🆃🅷🆁🆄🅳🅴🆅🅴🅻🅾🅿/Printscreen

Zamenik stalnog predstavnika SAD pri UN, Robert Vud, na sednici Saveta bezbednosti o situaciji u Pojasu Gaze poručio je Rusiji da nema pravo da kritikuje bilo koga, s obzirom na učešće u sukobu u Ukrajini.

Predstavnik Rusije, Vasilij Nebenzja, savetovao je SAD da prvo sagledaju svoja dejstva i podsetio na američko bombardovanje Jugoslavije.

Nebenzja je na sednici optužio Vašington da je više puta blokirao rezoluciju SB UN sa pozivom na momentalni prekid vatre.

Nakon toga se javio za reč Vud koji je okrivio Rusiju da "ne pomaže u rešavanju humanitarnih kriza, već da ih ona stvara" i grubo krši Povelju UN, imajući u vidu sukob u Ukrajini.

Nebenzja je na to odgovorio da je situacija u Ukrajini i Gazi neuporediva, jer Rusija ne bombarduje civilno stanovništvo Ukrajine.

- Ko ste vi da nam držite lekcije o tome? Vi ste zemlja koja je uništila Irak, Avganistan, Siriju i koja je upotrebila varvarske tepih-bombe u tim zemljama, uključujući Jugoslaviju. Prema tome, pre nego što pokušate da sledeći put nađete trun u tuđem oku, pogledajte balvan u svom - naglasio je ruski ambasador.

Nebenzja je takođe napomenuo da Rusija u Ukrajini gađa isključivo vojne ciljeve i vojnu infrastrukturu koji omogućavaju kijevskom režimu da održava svoju ratnu mašineriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading