MOSKVA NIJE IMALA SVE INFORMACIJE?! Njujork Tajms otkriva zašto Vašington nije pružio Rusiji konkretnije dokaze o terorističkom napadu (VIDEO)

Autor:

Svet

28.03.2024

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta ubijeno je 140 osoba.

MOSKVA NIJE IMALA SVE INFORMACIJE?! Njujork Tajms otkriva zašto Vašington nije pružio Rusiji konkretnije dokaze o terorističkom napadu (VIDEO)

Foto: AP Photo/Dmitry Serebryakov,Sergei Vedyashkin/Moscow News Agency via AP

Američke obaveštajne agencije nisu dostavile Moskvi sve informacije koje su imale o terorističkoj pretnji u "Krokus siti holu" u Podmoskovlju, strahujući da bi ruske vlasti mogle saznati o njihovim obaveštajnim izvorima ili metodama rada, piše Njujork Tajms, pozivajući se na zvaničnike evropskih i američkih bezbednosnih službi.

- Neprijateljski odnosi između Moskve i Vašingtona sprečili su američke zvaničnike da predaju više informacija o planu terorista iz straha da bi ruske vlasti mogle saznati o njihovim obaveštajnim izvorima ili metodama - piše list.

Kako je izjavio direktor Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB), Aleksandar Bortnikov, informacija o pripremi terorističkog napada u Rusiji početkom marta, koju je predao Vašington, bila je uopštena i na nju su reagovale ruske specijalne službe.

Istovremeno, on je napomenuo da američki podaci o planiranim terorističkim napadima nisu uvek konkretni i poželeo da u njima ima više detalja.

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta ubijeno je 140 osoba. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvorica terorista.

Teroristi, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim Renoom pokušavali da, navodno, pobegnu u Ukrajinu.

Sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading