ZAHAROVA: Rusija želi da unapredi odnose sa EU!

Autor: Tanjug

Svet

23.05.2018

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva želi da unapredi odnose sa Evropskom unijom zbog njihove vrednosti i ne čeka da to učini u svetlu razilaženja između EU i SAD oko iranskog nuklearnog sporazuma, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

Marija Zaharova

- Mi cenimo naše odnose sa EU onakve kakvi su i pozivamo na njihovo unapređenje i pronalaženje načina za zastoj za koji nismo mi krivi - rekla je Zaharova i dodala da je ruski cilj poboljšanje odnosa i njihovo unapređenje na novi nivo bez obzira na razvoj događaja u odnosima između EU i drugih partnera, preneo je Tas s.

Ona je, takođe, rekla da je ruski stav ostao isti u pogledu nedavne najavljene promene američke politike.

Proces pregovaranja je bio zasnovan na našem stavu i poziciji EU, istakla je Zaharova.

- Mi želimo da unapredimo odnose sa EU, na tome radimo, ne zbog toga što su se njihovi odnosi sa drugima pogoršali, već zasnovani na političkim, ekonomskim i humanitarnim interesima našeg naroda - zaključila je portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading