PRISUSTVUJE PREDSEDNIK VUČIĆ: Komemorativna akademija povodom 20. godišnjice pogroma na KiM u 18 časova

Autor:

Vesti

17.03.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komemorativna akademija održava se u 18.00 časova, u Narodnom pozorištu u Beogradu.

PRISUSTVUJE PREDSEDNIK VUČIĆ: Komemorativna akademija povodom 20. godišnjice pogroma na KiM u 18 časova

Foto: Printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće komemorativnoj akademiji povodom obeležavanja Dana sećanja na 17. mart 2004. godine – Pogrom na Kosovu i Metohiji.

Komemorativna akademija održava se u 18.00 časova, u Narodnom pozorištu u Beogradu, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je  danas oko 10 sati učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije u Palati Srbija.

- Prošlo je 20 godina od kada su krenuli Kosovo da oduzimaju oružjem, i danas nisu prestali. Ako ništa, časno je čuvati slobodu, i čuvati Međunarodno pravo. Verujem da ću narednih dana više govoriti o situaciji u regionu i opasnostima koja se nadvijaju nad našom zemljom - naveo je Vučić.

Povodom razgovora sa Miroslavom Lajčakom, Vučić je istakao da očekuje loše vesti od Međunarodne zajednice. 

- O tome ću govoriti, objasniću kako su nas lagali, varali, tiče se članstva Kosova u Evropi... Oni misle da imaju pravo na tumačenje sporazuma. Biće teško za nas jer je nečija namera da gura srpski narod dalje od KiM. To je deo onoga što nam se sprema. Zato je važno da snažimo sebe, i ma koliko da smo mali, da dobro razumemo svoju poziciju. Netko beše Strahinjiću Bane, mi smo neko, a oni su niko. Biće promene u našoj doktrini i pristupima. Neće moći da kažu da smo se sa nečim saglasili... - rekao je Vučić.

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE

- Draga deco iz svih delova KiM, naše Srbije, dobro došli u drugi deo naše Srbije. Hvala vam što ste danas ovde u Beogradu, na 20. godina pogroma srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini, koji istim žustrinom traje i danas. Ni metode ne menjaju mnogo, uz istu sladostrasnu podršku onih koji su ih posržavali bombama 1999. godine,  u drugačijoj formi. Hvala nastavnicima, roditeljima, direktorima, hvala što ih vaspitavate, volite Srbiju. Znate da imate jedan glavni grad, Beograd. Nadam se da ćete imati vremena da zavolite i druge delove otadžbine - rekao je Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (18)

Loading
Sloba

17.03.2024 13:48

Danas se s tugom sećamo godišnjice pogroma na Kosovu i Metohiji. Podržavamo žrtve i njihove porodice, nastavimo da se borimo za mir, toleranciju i suživot. Solidarnost je ključna za bolju budućnost.

Zlatko

17.03.2024 13:49

Obeležavanje datuma kojeg je naš narod preživeo veliku patnju od Albanskih ekstremista uz blagoslov NATO trupa

Tinkerbell1

17.03.2024 13:49

Ovo je zaista tezak dan i teska godisnjica za Srpski narod, ali je lepo sto se odaje pocast i komemoracija, da se nikadane zaboravi dan kada je pocelo srpsko stradanje na KiM.

Miloš

17.03.2024 13:50

Uvek I svuda moramo govoriti šta se desilo na KIM