HRVATI NEĆE BAJAGU NI U SISKU!

Autor: D. L.

Zabava

12.09.2018

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženja ratnih veterana u Sisačko-moslovačkoj županiji smatraju "neprimerenim i neumesnim" da Momčilo Bajagić Bajaga 15. septembra održi koncert povodom Dana piva u Sisku, prenosi danas portal 24sata.hr.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Momčilo Bajagić Bajaga

Nakon afere oko otkazivanja Bajaginog koncerta u Karlovcu, postoji mogućnost da istaknuti pevač neće predstojećeg vikenda nastupiti ni u Sisku ako se udovolji želji sisačko-moslavačkih ratnih veterana, navodi hrvatski portal.

Udruženja u Sisku ne žele srpske muzičare na Danima piva

Naime, u saopštenju veterana koje portal prenosi u celosti stoji da se "pesama koje je pevao Momčilo Bajagić Bajaga za vreme rata ne bi posramio nijedan četnički vojvoda".

Saopštenje, kako veterani kažu, izdato je na osnovu niza "uznemiravajućih i neproverenih navoda" na društvenim mrežama i portalima o navodnim gotovim optužnicama protiv veterana i nakon sastanaka Koordinacije udruženja veterana Sisačko-moslavačke županije održanog 6. septembra.

Veterani kažu da je "neprimereno i neumesno" u Sisak, "grad hrvatskih pobeda", dovoditi estradne umetnike koji su, kako tvrde između ostalog, "za vreme rata na okupiranim područjima Hrvatske podržavali i nastupali za teroriste koji su okupirali trećinu Hrvatske".

- Pesme koje je pevao Momčilo Bajagić Bajaga, kakvih se ne bi posramio nijedan četnički vojvoda (uključujući i Boru Čorbu, njegovog nekadašnjeg gazdu i poslodavca), vrlo jasno govore koga je podržavao i bodrio - navodi se u saopštenju.

Hrvatski ratni veterani zaključuju da dovođenje takvih estradnih umetnika "pored toliko hrvatskih pevača koji žive i rade i plaćaju porez u Hrvatskoj otvara nezaceljene rane stradalnika rata ne samo u gradu Sisku nego i u celoj Hrvatskoj".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading