VIŠE SE NE BIRA MESTO RACIJE! Izraelska vojska upala u bolnicu, priveli direktora

Autor:

Svet

25.10.2024

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medicinsko osoblje ne može da napusti bolnicu.

VIŠE SE NE BIRA MESTO RACIJE! Izraelska vojska upala u bolnicu, priveli direktora

Foto: Tanjug/AP

Šami je rekao da izraelska vojska drži sve pacijente i medicinsko osoblje u sobi u bolnici, bez davanja informacija o njihovoj sudbini. Izraelska vojska izvršila je danas upad i raciju u bolnici "Kamal Adwan" na severu Pojasa Gaze te privela njenog direktora na ispitivanje, javlja Anadolija.

- Izraelske snage izvršile su raciju u bolnici "Kamal Adwan" i naredile njenom direktoru Husaamu Abu Safiji da ode u dvorište bolnice da se sastane sa komandantom izraelskih invazionih snaga radi ispitivanja - rekao je za Anadoliju zvaničnik Ministarstva zdravlja u Gazi Maher Šami.

Šami je kazao da izraelska vojska drži sve pacijente i medicinsko osoblje u sobi u bolnici, bez davanja informacija o njihovoj sudbini.

Izraelska vojska je pritvorila desetine Palestinaca evakuisanih iz bolnice, prisiljavajući ih da se skinu u bokserice i okupe se na otvorenom prostoru po hladnom vremenu.

Šami je pozvao međunarodne organizacije i Ujedinjene nacije da odmah intervenišu kako bi zaštitili zdravstveno osoblje i pacijente, te izvršili pritisak na izraelsku vojsku da se povuče iz bolnica na severu Pojasa Gaze.

Ranije je Ministarstvo zdravlja saopštilo da je izgubilo kontakt sa zdravstvenim osobljem u bolnici "Kamal Adwan" nakon upada izraelske vojske.

U ranijem saopštenju, izraelska vojska je tvrdila da njene snage "operišu u području bolnice 'Kamal Adwan' u Džabaliji, na osnovu obaveštajnih informacija o prisustvu terorista i terorističke infrastrukture u tom području".

Kršeći rezoluciju Saveta bezbednosti UN-a koja poziva na hitan prekid vatre, Izrael je nastavio brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze od napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra 2023. godine.

Od tada je ubijeno više od 42.800 ljudi, uglavnom žena i dece, a više od 100.500 je povređeno, prema lokalnim zdravstvenim vlastima.

Izrael se suočava s optužbama za genocid na Međunarodnom sudu pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading