KATASTROFA U RUMI! OLUJNI VREMENSKI USLOVI ZAHVATILI SEVER I ZAPAD SRBIJE: Najjače nepogode očekuju se na istoku i jugoistoku (VIDEO)

Autor:

Vesti

02.07.2024

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snažno nevreme koje je jutros došlo iz Hrvatske napravilo je brojne probleme u gradovima Srbije.

KATASTROFA U RUMI! OLUJNI VREMENSKI USLOVI ZAHVATILI SEVER I ZAPAD SRBIJE: Najjače nepogode očekuju se na istoku i jugoistoku (VIDEO)

Foto: Printscreen/facebook/reels

Jutros su velike kiše, praćene pojačanim olujnim i orkanskim vetrovima, zahvatile severni i zapadni deo Srbije. U Inđiji snimak zabeležen pre dva sata pokazuje ozbiljne posledice ove oluje.

Olujna zona će se tokom dana premeštati južno od Save i Dunava, a najjače nepogode očekuju se na istoku i jugoistoku Srbije. U tim oblastima mogu se očekivati ekstremni vremenski uslovi, uključujući grad veličine teniske loptice, koji će biti nošen jakim vetrovima. Pored toga, orkanski vetar i ekstremna kiša će biti prisutni u najjačim oblačnim zonama, koje će se premeštati prema Bugarskoj.

Ovakvi vremenski uslovi mogu izazvati znatnu štetu i predstavljaju ozbiljnu pretnju po sigurnost ljudi i imovine. Stoga se građanima savetuje da prate vremenske prognoze i upozorenja nadležnih službi, te preduzmu sve neophodne mere opreza kako bi zaštitili sebe i svoju imovinu.

Upozorenje na izlivanje reka

Nakon niza upozorenja na padavine i grmljavinske oluje, Republički hidrometeorološki zavod izdao je i hidrološko upozorenje, kojim se upozorava da su vodostaji 10 reka u porastu i da su moguća lokalna izlivanja na njihovim bujičnim vodotokovima.

Postoji mogućnost da ove reke dostignu i upozoravajuće nivoe.

Na slivu Jadra i Kolubare sa pritokama, Tamnavi, Ljigu i Ubu, na Jasenici i Kubršnici, na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama kao i na gornjem toku Mlave i Peka sa pritokama vodostaji će 2. i 3. jula biti u umerenom i većem porastu, sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa - navodi se u hidrološkom upozorenju RHMZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading