Britanka otkrila veliku tajnu šefa Kremlja: Evo čega se Putin najviše plaši!

Autor:

Svet

28.12.2018

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin (66) jedini je preostali vladar na svetu koji u svom timu stalno zapošljava jednu osobu sa zadatkom da pre njega konzumira sva jela i pića zbog toga što mu je najveći strah da će jednog dana biti otrovan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

To tvrdi britanska spisateljica Eleanor Herman u svojoj knjizi "Kraljevska umetnost otrova" ("The royal art of poison"), koja je u tom delu otkrila i da je u Moskvi još aktivna laboratorija smrtonosnih supstanci, osnovana na Lenjinov zahtev davne 1921. Osim toga, kako se spekuliše, u njoj još postoje svi otrovi poznati svetu, i to zato da bi Rusi bili u prilici da u slučaju trovanja neke važne osobe pronađu protivotrov.

- Putin je jedini lider koji se toliko plaši trovanja, karakterističnog za srednjevekovno i renesansno doba, zbog čega nikad prvi ne proba nijedno piće ni hranu. Nikome ne veruje - tvrdi Hermanova i navodi da su rusku opterećenost otrovima na svojoj koži najbolje nedavno osetili bivši dvostruki sovjetski agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija.

Proveravali im gaće, WC-šolje...

- britanski kralj Henri VIII, tvrdi spisateljica Herman, bio je toliko u strahu da će mu neko nauditi da je imao specijalne ljude koji su stalno proveravali kuhinje, krevete i odeću vladara, posebno donji veš kako mu ne bi stavili neku sumnjivu supstancu. Poseban zadatak im je bio da pregledaju njegovu WC-šolju

- kraljica Elizabeta I je uz sebe stalno imala žene koje su testirale vladarkine parfeme i kozmetiku

- Medičijevi su tokom renesanse u Firenci gradili čitave magacine sa smrtonosnim elksirima od arsenika do najrazličitijih kombinacija trava - naglašava britanska spisateljica navodeći sličnost u tom smislu sa savremenom Rusijom.

U knjizi "Kraljevska umetnost otrova" Putin upoređen sa Lujem XIV, koji je imao 324 sluge da bi se sprečilo njegovo trovanje

Ona, međutim, za to ne daje nijedan konkretan dokaz, kao ni za isticanje sličnosti između ruskog predsednika s nekadašnjim francuskim vladarom Lujem XIV, koji je toliko strahovao da će biti otrovan da je imao čak 324 sluge unajmljene da to spreče.

Pustio dečaka u svoju leteću tvrđavu

Vladimir Putin leti avionom čija je unutrašnjost toliko luksuzna da je čak i WC-šolja pozlaćena, u šta je imao prilike da se uveri ruski tinejdžer Arslan Kajpkulov (15). On je jedan od petoro dece sa nekim teškim oboljenjem kojima je Putin ove godine ispunio najveću želju. Inače, Putinov avion košta 390 miliona dolara.

- Ti ljudi morali su da oblizuju kraljeve šolje, čaše i ostale sudove, da na sebe stavljaju njegovu odeću i trljaju salvete o ruke - istakla je Hermanova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading