Pucnjava, ubadanje noževima... Tokom lokalnih izbora u Turskoj četvoro mrtvih

Autor: Tanjug

Svet

31.03.2019

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri osobe su danas poginule, a na desetine je povređeno u sukobima tokom lokalnih izbora u Turskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tursko ministarstvo unutrašnjih poslova je potvrdilo četiri smrtna slučaja, dok mediji izveštavaju o nizu incidenata, uključujući i nekoliko ubadanja nožem, prenosi "Politiko".

Agencija Anadolija navodi da su još dve osobe izgubile život u južnoj provinciji Gazijantep, kada su pristalice dva rivalska kandidata uzajamno otvorile vatru.


U pucnjavi su ranjene dve osobe.

Prethodno je Temel Karamolaolu, vođa manje turske islamske političke partije "Felisiti", izjavio da je dvoje ljudi ubijeno na istoku Turske na izbornom mestu.

On je na svoj Tviter profilu napisao da su volonter i posmatrač izbora ubijeni u jednom okrugu provincije Malatja.

Turska novinska agencija Anadolija izvestila je i da je jedna osoba ubijena, a druga povređena u svađi između pristalica konkurentskih kandidata na lokalnim izborima, prenosi AP

Karamolaolu je izjavio da je članove stranke napao rođak kandidata iz turske vladajuće Partije pravde i razvoja.


U Turskoj su danas održani lokalni izbori na kojima se glasalo na oko 200.000 izbornih mesta u 922 okruga. Građani biraju predstavnike u lokalnim skupštinama, kao i desetine hiljada komšijskih, odnosno seoskih administratora koji se nazivaju "muhtari".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading