Procurela informacija! Evo gde se i kada tačno sastaju Kim i Putin

Autor: Agencije, Republika

Svet

23.04.2019

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski lider Kim Džong Un uskoro će posetiti Rusiju radi susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, javili su danas severnokorejski mediji.

Foto: Tanjug/AP
Dva lidera se sastaju 25. aprila

Severnokorejska novinska agencija KCNA javila je da bi Kimova poseta Rusiji mogla da bude uskoro, ali nije objavljen datum niti lokacija sastanka.

Ruski dnevnik "Komersant" piše da je poseta severnokorejskog lidera zakazana za 25. april u Vladivostoku. List se pozvao na dva izvora koji su bliski procesu pripreme samita.

Iz Kremlja još nije bilo komentara na medijski članak, ali je portparol Dmitrij Peskov ranije izjavio da će se Putin i Kim sresti krajem aprila.

Južnokorejska novinska agencija "Jonhap" javlja da je Kimov saradnik Kim Čang Son viđen u Vladivostoku.

Univerzitet mesto sastanka?

Državni inspektorat za male brodove (SISV) regiona Primorski proglasio je zatvaranje Ajaksa, Pariza i zaliva Novik za male brodove, gde je lociran objekat Dalekoistočnog federalnog univerziteta (FEFU) u periodu od 24. do 26. aprila, saopštila je danas Tas-u Glavna uprava za Primorski region Rusije ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Univerzitet nije naveo razlog zašto je pristup ovom objektu ograničen.

Prema izveštajima ruskih i korejskih medija, susret između ruskih i korejskih lidera možda se održi tamo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading