LUKAŠENKO O BORBI SA KORONOM: Dobro smo se organizovali, možete da proverite

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

04.05.2020

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se čitava zemlja "organizovala" da pobedi Kovid 19 i da se protiv nje bori kako dolikuje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

- Borimo se s tom bolešću na pravi način. Jednostavno - organizovali smo se. Čitava zemlja je uključena u borbu kako bismo pobedili tu nesreću. Uglavnom, to je panika, infodemija, kako je novinari nazivaju - izjavio je Lukašenko u toku razgovora sa predsednikom Moldavije Igorem Dodonom putem video-veze.

Beloruski lider smatra da republika nema razloga da se opterećuje kada je reč o trenutnoj situaciji u zemlji sa virusom korona.  

On je dodao da samo „lenje osobe“ trenutno „ne bacaju drvlje i kamenje na Belorusiju“ zbog taktike koju je izabrala u borbi protiv kovida 19.

- Uvek sam govorio: svako postupa u skladu sa razvojem situacije. Mi nismo bogati ljudi, naši narodi nisu bogati, i stalno moramo da razmišljamo o tome šta će biti kada se (situacija sa virusom korona) završi. Ona neće trajati večno. Reći ću samo jednu stvar koju narodu Belorusije ponavljam stalno: Daj Bože da kroz epidemiju prođemo na nivou na kojem je trenutno i da pritom situacija u zemlji bude onakva kakva je sada - rekao je Lukašenko u toku razgovora sa moldavskim kolegom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading