UMRO DŽO LIBERMAN! Smrt nastupila kao posledica pada!

Autor:

Svet

27.03.2024

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz njega je bila porodica do poslednjeg trenutka.

UMRO DŽO LIBERMAN! Smrt nastupila kao posledica pada!

Foto: Pixabay

Sveća

Bivši američki senator i potpredsednički kandidat Demokratske stranke Džo Liberman preminuo je u 82. godini.

Smrt je, kako je saopšteno, nastupila kao posledica pada. 

- Njegova voljena supruga Hadasa i članovi njegove porodice bili su sa njim kada je preminuo - navodi se u saopštenju, javljaju svetski mediji.

- Ljubav senatora Libermana prema Bogu, njegovoj porodici i Americi izdržala je tokom celog njegovog života služenja u javnom interesu -  navodi se u saopštenju.

Liberman je političku karijeru započeo kao član Demokratske stranke i s vremenom postao jedan od naiistaknutijih članova njene umerene frakcije.

Svetskoj javnosti je postao poznat kada ga je na predsedničkim izborima 2000. demokratski kandidat Al Gor odabrao za kandidata za potpredsednika.

Iako je na tim izborima poražen od Džordža Buša, vrlo brzo je postao jedan od najgorljivijih pristaša Bušove spoljne politike i podržavao rat u Iraku čak i onda kada su se od njega distancirali vodeći republikanci.

Pd 1989. u Senatu je zastupa državu Konektikat. 

Napominjemo da je prošlo pet meseci od smrti još jednog velikog američkog političara Henrija Kisindžera.

Bivši američki državni sekretar i jedan od najuticajnijih diplomata svih vremena Henri Kisindžer preminuo imao je 100. godina, a umro je takođe u Konektikatu.

Kisindžer je bio glavni američki diplomata i savetnik za nacionalnu bezbednost dok su predsednici bili Ričard Nikson i Džerald Ford.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading