UČENIK NADMAŠIO UČITELJA: Ronaldo bi trebao biti ponosan na njega (FOTO)

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

26.06.2024

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vidi se da su njegova škola.

UČENIK NADMAŠIO UČITELJA: Ronaldo bi trebao biti ponosan na njega (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Kristijano Ronaldo poznatiji kao samo Ronaldo, portugalski je fudbaler. Igra na mestu napadača, a trenutno nastupa u Saudijskoj profesionalnoj ligi za El Nasr i reprezentaciju Portugala. Smatra se za jednog od najboljih igrača u istoriji fudbala. Pet puta je bio dobitnik Zlatne lopte, triput dobitnik Uefine nagrade za najboljeg igrača u Evropi i četiri puta je poneo priznanje Zlatna kopačka što je rekord za nekog evropskog igrača. Ukupno je osvojio 34 trofeja u svojoj karijeri, između ostalog sedam nacionalnih prvenstava, pet UEFA Ligi šampiona, Evropsko prvenstvo i Ligu nacija.

Takođe je Ronaldo, 2013. godine otvorio novu akademiju fudbala u Tbilisiu, gde je upoznao momka, mladog fudbalera Kvicha Kvaratskhelia koji mu je danas, 11 godina kasnije, u drugom minutu dao perfektan gol na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Moglo bi se reći da je Ronaldo odličan primer mladim fudbalerima, da čak dođe do toga i da ga nadmaše na terenu. Međutim, kako možemo primetiti, većinu tima Gruzije on zna iz tog perioda.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 433 (@433)

 

Ronaldo drži rekord po broju nastupa (183), pogodaka (140) i asistencija (42) u Ligi šampiona, golova na evropskim prvenstvima (14) kao i po broju odigranih utakmica (206) i datih golova (128) na reprezentativnom nivou. Jedan je od retkih igrača koji su odigrali više od 1200 profesionalnih utakmica u karijeri. Računajući pogotke koje je postigao kako za klubove tako i za reprezentaciju, Ronaldo je ukupno dao više od 850 golova tokom svoje karijere po čemu je najbolji u povesti fudbalske igre.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading