EVRO 2024, DAN 22: Fudbalsko usijanje u Štutgartu! Hoće li se proročanstvo Simpsonovih obistiniti?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.07.2024

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvodnevna pauza je konačno prošla, a sada nas očekuju odlučujuće bitke.

EVRO 2024, DAN 22: Fudbalsko usijanje u Štutgartu! Hoće li se proročanstvo Simpsonovih obistiniti?

Foto: Tiktok.com/printscreen/the.world.of.prede

Došlo je vreme da saznamo i prvi polufinalni par ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, a žreb kao i ostvareni rezultati u dosadašnjem delu takmičenja, uslovili su da već u drugoj nokaut rundi vidimo duel dve reprezentacije koje su pružile najviša tokom takmičenja.

Španija - Nemačka

Finale pre finala.

Upravo bi se navedenom sportskom krilaticom mogao opisati današnji prvi četvrtfinalni meč koji će biti odigran na stadionu u Štutgartu sa početkom od 18 časova.

Fudbalske reprezentacije Španije i Nemačke najviše su prižile tokom dosadašnjeg takmičenja. "Crvena furija" je jedina selekcija koja je slavila u svim dosadašnjim mečevima, dok su popularni "panceri" remizirali u trećoj utakmici grupne faze sa Švajcarskom (1:1), ali im je navedeno ostvarenje bilo dovoljno da se nađu na čelnoj poziciji u grupi.

U osmini finala niti jedna od navedenih selekcija nije imala većih problema, tako da su stigli do pozicije da se u direktnom duelu bore za polufinale.

Kada je reč o favoritu predstojećeg meča i kladionice ne daju značajniji prednost niti jednoj od selekcija. Španija ipak jeste blagi favorit, s obzirom da je kota na njihov trijumf 2.86, dok se pobeda Nemaca Nominuje sa 2.90, a mnogi očekuju da pobednik ipak neće biti rešen u 90 minuta fudbala (kvota na remi iznosi 3.13).

- Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Španija - Hrvatska 3:0; Nemačka - Škotska 5:1

2. kolo: Španija - Italija 1:0; Nemačka - Mađarska 2:0

3. kolo: Albanija - Španija 0:1; Švajcarska - Nemačka 1:1

Osmina finala: Španija - Gruzija 4:1; Nemačka - Danska 2:0

Foto: Tanjug/AP

Španci vode borbu protiv domaćina i proročanstva Simpsonovih

 

Portugal - Francuska

Dve velike evropske reprezentacije koje nisu oduševile u dosadašnjem delu takmičenja, to se prevashodno odnosi na Francuze, odrediće drugog polufinalistu ovogodišnjeg EVRO 2024.

Portugal je već nakon dve utakmice grupne faze obezbedio plasman u nokaut fazu takmičenja, tako da ih poraz id Gruzije nije skupo koštao, ali su Portugalci do borbe za polufinale stigli u veoma uzbudljivom meču sa Slovenijom koja je "pala" tek nakon izvođenja jedanaesteraca.

Sa druge strane Francuzi od početka turnira nisu na željenom nivou.Grupnu fazu su okončali sa samo jednim trijumfom (Austrija 1:0), da bi u osmini finala zahvaljujući autogolu Vertongena u samom finišu meča ipak stigli do četvrtfinala.

I pored svega navedenog kladionice upravo "trikolore" smatraju favoritom u predstojećem meču. Kvota na Francusku iznosi 2.39, dok će u slučaju trijumfa Portugala, svako ko se bude na njih kladio, na jedan uloženi dinar dobiti 3.58.

Međutim, moramo podsetiti i na prorošanstvo Simpsonovih iz 1997. godine, a mnogo puta do sada se već pokazalo da oni ne greše.

Duel između Portugalaca i Francuza igra se na stadionu u Hamburgu sa početkom od 21 čas.

- Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Portugal - Češka 2:1; Austrija - Francuska 0:1

2. kolo: Turska - Portugal 0:3; Holandija - Francuska 0:0

3. kolo: Gruzija - Portugal 2:0; Francuska - Poljska 1:1

Osmina finala: Portugal - Slovenija 0:0 - 3:0; Francuska - Belgija 1:0

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Kristijano Ronaldo ne namerava već sada da krene put kuće

 

Oba navedena meča četvrtfinala Evropskog prvenstva možete pratiti u direktnim prenosima na RTS-u 1 i TV Arenisport Premium 1, a sve zanimljivosti iz Nemačke saznajte na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading