TRAMP NAZVAO KAMALU HARIS LUDAČOM: Tvrdi da će je lakše pobediti nego Bajdena (VIDEO)

Autor:

Svet

18.08.2024

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je u govoru na skupu u Pensilvaniji, koja se smatra jednom od važnijih u predsedničkoj trci, ponovio i svoju tvrdnju da je izgubio izbore 2020. zbog prevare.

TRAMP NAZVAO KAMALU HARIS LUDAČOM: Tvrdi da će je lakše pobediti nego Bajdena (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Republikanski predsednički kandidat, Donald Tramp, rekao je u subotu na skupu u Pensilvaniji, važnoj državi za izbore, kako veruje da će Kamalu Haris lakše pobediti nego Džoa Bajdena, iako ankete pokazuju da ona vodi u predsedničkoj trci.

Tramp je Haris nazvao "radikalnom ludačom" napadajući je i na ličnom i na političkom planu, iako neki politički analitičari kažu da bi mu takvi komentari mogli naštetiti kod umerenih glasača.

- Jeste li je čuli kako se smeje? To je smeh lude osobe - rekao je Tramp.

Dodao je da nije zadovoljan ilustracijom Haris na naslovnoj strani poslednjeg broja magazina Time, uz komentar da puno bolje izgleda od nje.

Tramp je u govoru na skupu u Pensilvaniji, koja se smatra jednom od važnijih u predsedničkoj trci, ponovio i svoju tvrdnju da je izgubio izbore 2020. zbog prevare.

Na skupu je bila puna dvorana sa oko 8000 ljudi u početku, no, nakon sat vremena se broj proredio, a Tramp je ukupno govorio više od 100 minuta.

Podsetimo, Tajna služba koristiće neprobojno staklo za zaštitu bivšeg predsednika, Donalda Trampa, kako bi ga dodatno zaštitili tokom događaja na otvorenom.

Kako pišu američki mediji, takav nivo bezbednosti obično se koristi za aktuelne predsednike i potpredsednike.

Služba je odlučila da pojača mere na Trampovim događanjima nakon što je naoružani muškarac pucao na njega okrznuvši mu levo uvo pre nekoliko nedelja. 

Staklene ploče otporne na metke, koje se obično prevoze posebnim vojnim avionima tokom predsedničkih poseta, prema NBC News-u, biće stacionirane u različitim područjima širom zemlje kako bi bile lako dostupne za Trampove događaje uoči izbora u novembru.

Zvaničnici planiraju da paneli pokrivaju Trampa s tri strane, rekli su izvori za ABC News, koji je prvi izvestio o bezbednosnom planu.

Jedan visoki zvaničnik opisao je celokupni trud CNN-u kao "značajan poduhvat kada je u pitanju logistika".

Dodavanje neprobojnog stakla nije jedina mera koja se preduzima kako bi se zaštitio bivši predsednik, jer Tajna služba, takođe, planira da rasporedi više osoblja i da koristi tehnologiju za ublažavanje bezbednosnih pretnji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading