HOLIVUD OSTAO BEZ VELIKE LEGENDE: Supruga se oprostila potresnim rečima!

Autor:

Zabava

11.11.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potresne vesti saopštila njegova žena!

HOLIVUD OSTAO BEZ VELIKE LEGENDE: Supruga se oprostila potresnim rečima!

Foto: shutterstock

Džon Bejli, legendarni holivudski kinematograf i bivši predsednik Akademije filmova, umetnosti i nauke, preminuo je u petak u Los Anđelesu u 81. godini života. Ova tužna vest potresla je svet filma i ostavila prazninu u svetu kinematografije.

Bejli je poznat kao jedan od najtalentovanijih i najuticajnijih kinematografa u Holivudu, a njegovo ime ostaje upamćeno po brojnim remek-delima koja je stvorio zajedno sa poznatim rediteljima kao što su Robert Redford, DŽejms L. Bruks, Volfgang Petersen i Harold Ramis. Tokom svoje karijere, radio je na različitim žanrovima filmova, od drame do komedije, i uvek je uspešno i sa puno strasti prenosio svoju viziju na veliko platno.

Jedno od najznačajnijih priznanja koje je dobio bilo je na Kanskom filmskom festivalu 1985. godine, kada je nagrađen za rad na filmu Pola Šredera "Mišima: Život u četiri poglavlja". Osim toga, Bejli je dobio i nagradu za životno delo Američkog društva kinematografa 2015. godine, što je samo dodatno potvrdilo njegovu veličinu i doprinos filmskoj industriji.

Republika

Foto: shutterstock

Džon Bejli

Među brojnim filmovima na kojima je radio, posebno se izdvajaju "Američki žigolo", "Ljudi mačke", "Dobro da bolje ne može biti", "Na liniji vatre" i "Trka sa Mesecom". Ove filmske klasike mnogi će zauvek pamtiti i u njima uživati, a Bejli će ostati u srcima mnogih kao neko ko je svojim radom ostavio neizbrisiv trag u svetu filma.


U saopštenju Akademije filmova, umetnosti i nauke, Bejlijeva supruga Kerol Litlton izjavila je:

- Sa dubokom tugom delim sa vama vest da je moj najbolji prijatelj i suprug, Džon Bejli, preminuo mirno u snu rano ovog jutra. Tokom Džonove bolesti, prisećali smo se kako smo se upoznali pre šezdeset godina godina, a bili u braku pedeset i jednu godinu. Delili smo prelep život avantura na filmu i usput sticali mnoga prijateljstva koja traju. Džon će zauvek živeti u mom srcu.


Džon Bejli je bio jedan od najvećih imena u filmskoj industriji, a njegov rad i doprinos ostaju nezaboravni. Njegovo ime će uvek biti povezano sa sjajnim filmovima i nezaboravnim trenucima na velikom platnu.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading