Tortura kluba iz Bijeljine: Roditelji "večitih" ujedinjeni da tome stanu na put

Autor:

Sport

18.01.2019

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvanulo je pismo mladog košarkaša Partizana Nikole Radovanovića, Dragana, kojim je skrenuo pažnju na dešavanja i tretman koji je njegov sin prošao dok je igrao za KK Budućnost iz Bijeljine. Pismo prenosimo u celosti kako bi se roditelji upoznali sa mogućim tretmanom.

RepublikaFoto: KK.Partizan/D.STJEPANOVIĆ
Nikola Radovanović

Glavna poruka Dragana Radovanovića je:

- Hvala bogu, izvukao sam svoje dete, koje u Budućnosti nije imalo nikakvu perspektivu! 


Reagujući na izjavu predsednika KK Budućnost iz Bijeljine Darija Čojića, koju je otac Nikole Radovanovića okarakterisao kao "neistinu", istakao je da je Nikolina velika želja bila da zaigra u crno-belom dresu, jer za taj klub navija od malih nogu (dostavio je i sliku Nikole iz detinjstva sa Partizanovim obeležjima na sebi), kao i da je Partizan ponudio "mnogo veće obeštećenje od tržišnog".

- Kada je postalo jasno da Partizan želi Nikolu, a da je Nikolina velika želja da zaigra upravo u crno-belom dresu, jer za taj klub od malih nogu navija, stupili smo u pregovore sa KK Budućnost iz Bijeljine oko obeštećenja i prelaska u KK Partizan... Nakon što je Partizan ponudio obeštećenje koje je daleko veće od onog koje je tržišno, KK Budućnost je taj predlog glatko odbio, uz jasno agitovanje da Nikola treba da pređe u bilo koji drugi klub, osim u Partizan - napisao je Dragan Radovanović.

Detaljno je opisao Nikolin život i boravak u KK Budućnost Bijeljina:

- Ovom prilikom, moram istaći da su uslovi u kojima je Nikola živeo i trenirao u Bijeljini izuzetno loši, a da je sam klub u poslednje dve godine načinio nekoliko protivzakonitih radnji, poput odvođenja deteta u inostranstvo bez saglasnosti roditelja, pokušaja falsifikovanja potpisa roditelja igrača kao i prebacivanja deteta iz škole u školu bez znanja roditelja. Stoga, naša čvrsta želja je bila da Nikola svakako napusti KK Budućnost iz Bijeljine, jer je postalo kristalno jasno da u tom klubu budućnosti nema. Gotovo neverovatno zvuči, ali želim da javnost sa time upoznam, da klub sa roditeljima nije imao, niti je želeo bilo kakvu komunikaciju u poslednje dve godine, a da su predsednik i trener kluba pregovarali sa trećim stranama bez znanja roditelja.

RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan

Dragan Radovanović je naglasio da je porodica:

- Svim srcem želela da dete praktično izbavi iz te kuće i neadekvatnih uslova života i rada, čak i po cenu da prestane da se bavi košarkom. 

- Ovo iznosim sa željom da upozorim sve roditelje čija deca će jednog dana doći u situaciju da treniraju i igraju u KK Budućnost iz Bijeljine - dodao je otac košarkaša Nikole Radovanovića, za koga mnogi kažu da je ogroman talenat.

Zahvalio se i posredniku u pregovorima.

- Želim da se zahvalim agentu, Draganu Deliću, koji nam je veoma profesionalno predočio sve ponude za Nikolu, koji je sam odabrao prelazak u redove Partizana. Odluka mog sina, za mene predstavlja obavezu i učinio sam sve u skladu sa pravilima da se njegova želja ostvari.

Na kraju, Dragan Radovanović je napisao i ovo:

- Takođe, želim da napomenem da je kroz sličnu torturu ne tako davno prošao igrač KK Crvena zvezda, Boriša Simanić, čijem ocu Draganu Simaniću želim da se posebno zahvalim na potvrdi svih informacija. A iznad svega, želim da se zahvalim Bogu, što sam uspeo da svoje dete izvučem iz neprirodnog odnosa i uslova koje ne bih poželeo niti jednom roditelju za njihovo dete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading