Moguća evakuacija kraljice Elizabete zbog Bregzita

Autor: Republika

Svet

03.02.2019

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko do izlaska Velike Britanije iz EU dođe bez sporazuma, kraljevska porodica, uključujući i kraljicu Elizabetu, biće evakuisana po hitnom postupku. Britanski zvaničnici ponovo su aktivirali plan evakuacije pripadnika kraljevske dinastije u slučaju velikih nereda.

kraljica Elizabeta

Prema navodima britanskog lista "Sandej tajms", ovi planovi postoje još od Hladnog rata i biće upotrebljeni u slučaju građanskih nemira, ako dođe do "bregzita" bez ikakvog dogovora. List se poziva na neimenovani izvor iz kabineta premijerke Tereze Mej i dodaje da bi bezbedna lokacija, svakako, bila van Londona.

Konzervativni poslanik i pristalica "bregzita" Džejkob Ris-Mog, prokomentarisao je da planovi pokazuju nepotrebnu paniku zvaničnika zbog mogućnosti izlaska Britanije iz EU bez ikakvog dogovora. On podseća da su članovi kraljevske porodice ostajali u Londonu tokom bombardovanja u Drugom svetskom ratu.

Šef nemačke diplomatije Hajko Mas izjavio je da bi želeo da Velika Britanija odustane od "bregzita", iako smatra da je takav ishod malo verovatan. Mas je u intervjuu za "Funke medija grupu" ponovio da je pozicija EU i dalje takva da neće doći do novih pregovora sa Britanijom po pitanju dogovora o "bregzitu".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading