TO SE NE BI DOGODILO DA SAM JA PREDSEDNIK, SAMO IDIOT BI TO DOZVOLIO: Donald Tramp se oglasio posle NAPADA

Autor:

Svet

25.03.2024

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je podržao odgovore vlade koja je odgovorna za pravi masakr koji je potom nastao

TO SE NE BI DOGODILO DA SAM JA PREDSEDNIK, SAMO IDIOT BI TO DOZVOLIO: Donald Tramp se oglasio posle NAPADA

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp prvi put je javno prokomentarisao kako bi on, da je predsednik ili premijer Izraela, reagovao na napad Hamasa od 7. oktobra 2023. godine kada je na muzičkom festivalu ubijeno više od 250 ljudi, a potom po kibucima više od 1.000.

Tramp je podržao izraelsku vladu iako je odgovorna za desetine hiljada ubijenih civila u poslednjih nekoliko meseci.

"Samo ludak ili idiot ne bi odgovorio kao Izrael na 7. oktobar", rekao je Tramp.

Trampovi komentari na rat u Pojasu Gaze dosad su bili nejasni, a on je uglavnom odgovarao na pitanja o vojnoj operaciji Izraela ponavljajući da se Hamasov napad ne bi dogodio da je on bio predsednik.

Neposredno nakon napada, on je takođe ismejao izraelskog ministra odbrane Joava Galanta kojeg je nazvao "kretenom" zbog upozorenja Hezbolahu na severu, proiransku grupu koju je hvalio kao "veoma pametnu".

Inače, bivši američki predsednik, obezbedio je dovoljno republikanskih delegata za novu stranačku nominaciju za Belu kuću i zakazao revanš sa demokratom, Džoom Bajdenom, a uporedo sa kampanjom u SAD gradi i mrežu saveznika u Evropi.

Ono što povezuje ove političare sa starog kontinenta naklonjene Trampu, pored njega samog, jeste i činjenica da su svi u poslednjih nekoliko godina bili gosti na tradicionalnoj Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC), najvećem skupu aktivista i funkcionera američke desnice koji se održavaju već četiri decenije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading