"CILJAJTE KRSTAŠE U SAD, EVROPI I IZRAELU" Islamska država pozdravila teroristički napad u Moskvi

Autor:

Svet

29.03.2024

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri dana nakon terorističkog napada u Moskvi, Islamska država je zapretila da će "masakrirati" ruskog predsednika, Vladimira Putina.

"CILJAJTE KRSTAŠE U SAD, EVROPI I IZRAELU" Islamska država pozdravila teroristički napad u Moskvi

Foto: www.profimedia.rs

Portparol terorističke organizacije Islamska država (ISIS), Abu Huthaifa Al Ansari, pohvalio je juče teroristički napad na tržni centar "Krokus siti hol" u Moskvi u kojem je u petak ubijeno više od 140 ljudi.

Al Ansari je pozvao pristalice Islamske države da napadima ciljaju "krstaše", naročito u Sjedinjenim Američkim Državama, Evropi i Izraelu, prenosi Rojters.

- Molimo se bogu da stignete do Palestine da biste mogli da se borite sa Jevrejima lice u lice u neprestanom verskom ratu - rekao je Al Ansari u snimljenoj audio poruci objavljenoj na platformi Telegram.

Foto: AP Photo/Dmitry Serebryakov,Sergei Vedyashkin/Moscow News Agency via AP

 

Ruski Istražni komitet je juče je saopštio da je dokazao vezu između direktnih izvršilaca terorističkog napada i "ukrajinskih nacionalista", što su SAD odbacile kao "neosnovanu propagandu".

Podsetimo, tri dana nakon terorističkog napada u Moskvi, Islamska država je zapretila da će "masakrirati" ruskog predsednika, Vladimira Putina, kao i da je mučenje terorista koji su izvršili napad "povećalo našu žeđ za krvlju".

ISIS je tim povodom saopštio:

- Svim divljim Rusima! Prestanite mučiti zatvorenike Islamske države. Pazite! Nemojte misliti da nemamo priliku da vam se osvetimo za našu uhvaćenu braću. U napadu u petak dokazali smo vam da, ako Bog da, mudžahedini Islamske države mogu vas kazniti za bilo koji od vaših užasa. Mučenje uhvaćenih mudžahedina i objavljivanje video zapisa o tome povećava žeđ za vašom krvlju kod hiljada njihove braće. Ovoga puta, udarićemo vas tako jako po glavi da će vas buduće generacije, ako Bog da, pamtiti, a ovaj prošli bol i rane će biti zaboravljeno. Da! Stižu vam vrlo teški, smrtonosni, krvavi, još gori i razorniji udari. Iščekujte! Očekujte masakr, ako Bog da. Veoma brzo, ako Bog da.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading