DAN POSLE: Ovako danas izgleda život posle KATAKLIZME U DUBAIJU! Letovi na aerodromu kasne, saobraćaj je paralisan, normalan život stanovnika ni na vidiku (VIDEO)

Autor:

Svet

18.04.2024

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Dubaiju su zatvorene škole, otkazani sportski događaji, a gradski tržni centri pretrpeli su ozbiljnu štetu, kao i pojedini putevi

DAN POSLE: Ovako danas izgleda život posle KATAKLIZME U DUBAIJU! Letovi na aerodromu kasne, saobraćaj je paralisan, normalan život stanovnika ni na vidiku (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Gambrell

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i dalje se suočavaju sa poplavama, a ekipe hitnih službi danas raščišćavaju puteve, dok se procenjuje šteta koju je izazvala najveća količina padavina koja je pogodila tu zemlju za 75 godina od kada se vodi evidencija.

Međunarodni aerodrom u Dubaiju i danas ima probleme u radu zbog posledica nevremena u utorak, a i drumski saobraćaj još nije normalizovan, preneo je Rojters.

Aerodrom je saopštio jutros da je nastavljen prijem dolaznih letova na terminalu koji koriste strani avio-prevoznici, ali da letovi i dalje kasne.

Na autoputu kroz Dubai otvorena je za saobraćaj samo jedna traka, a glavni put koji povezuje taj grad sa Abu Dabijem zatvoren je u pravcu Abu Dabija.

U Dubaiju je u utorak u roku od 24 sata palo više od 120 milimetara kiše po kvadratnom metru, što je rekordna količina padavina koja se obično beleži tokom godinu dana.

Oluja, koja je u nedelju pogodila susedni Oman, pogodila je UAE u utorak, a poginula je jedna osoba u UAE i 20 u Omanu.

Društvene mreže šokirali su snimci poplava, a među njima se našlo mesta čak i za jednu mačku koju su policajci spasili pre davljenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading